avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire ex-sotie si sotie actuala in caz de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire ex-sotie si sotie actuala in caz de nepartajare dupa divort

Sunt divortata de 10 ani si nu am facut partajare dupa divort.Avem 2 copii in comun.Fostul sot s-a recasatorit si are doi copii cu noua nevasta.Avem un apartament cumparat in comun dar pe actul de cumparare a fost trecut doar numele fostului sot.Ce se va intampla daca exsotul moare.Cum se va imparti apartamentul?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:37, 4 Iulie 2016
Jumatate din ap va fi mostenita de nevasta in cota de 1/4, iar 3/4 va fi impartita egal intre copii. Ar fi de preferat sa faceti partaj acum cat e in viata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune tanase67 tanase67 Soccrul meu si-a parasasit domiciliul conjugal in 1989 soacra mea si-a crescut singura cinci copii.Acum 2 ani el a intentat actiune de divort care s-a ... (vezi toată discuția)
Am divorțat în anul 2000 dar nu am făcut partaj, eu rămânând ... elena-299 elena-299 Am divorțat în anul 2000 dar nu am făcut partaj, eu rămânând să locuiesc în apartamentul bun comun împreună cu copilul (un băiat). În anul 2003 ... (vezi toată discuția)
Cat inseamna cota parte pentru unul din cei doi copii ai tatalui decedat dintr-un apartament? Vicky1 Vicky1 Tatal a decedat si a lasat in urma o sotie si doi copiii. Cat inseamna cota parte a unuia dintre cei doi copiii? Daca apartamentul valoreaza 52.000 euro ... (vezi toată discuția)