avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune

Am o mare rugaminte la d-voastra , mama mea a fost recasatorita cu o persoana care avea dintr-o casatorie anterioara un copil infiat cu drepturi depline , dar asta am aflat de abia dupa decesul sotului ei ( el sustinand tot acest timp ca este fata surorii lui pe care doar a crescut-o).In acelasi timp nu fusese facuta succesiunea dupa prima sotie . Mentionez ca titlul de proprietate aferent terenului pe care exista casa a fost obtinut in timpul casatoriei cu mama mea si ca provenea de la parintii decedatului .Dar toate acestea le-am aflat abia dupa decesul sotului mamei. In timpul casatoriei cu acesta a fost intocmit un testament in favoarea mamei , dar in el decedatul a declarat ca nu are mostenitori rezervatari.In aceasta situatie as dori sa stiu daca mamei ii revine ceva din masa succesorala avand in vedere ca au fost casatoriti timp de 20 ani.Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: grigore iuliana , utilizator 09:33, 1 Martie 2011
Succesiunea dupa sotul mamei dvs. se va face avand in vedere testamentul. Dar fiica infiata de sot este mostenitor rezervatar si va putea ataca testamentul. Nu conteaza cat timp au fost casatoriti.
Multumesc mult pentru raspuns
As mai avea o intrebare : cat ar trebui sa-i revina din masa succesorala ,in calitate de mostenitor rezervatar ?
reductiunea testamentului poate fi solicitata intr-un termen de 3 ani de la data decesului defunctului.
in ce an a decedat sotul mamei dvs?
anul trecut pe 30 septembrie .As mai avea o intrebare :am inteles ca mama trebuie sa dea o declaratie la notariat de acceptare a mostenirii? Ce alte acte ar mai trebui sa fac , imi cer scuze ca pun atatea intrebari dar suntem intr-o situatie mai dificila mama avand in ingrijire doi copii majori cu handicap ( schizofrenie ) si incerc in masura in care pot sa o ajut pentru a nu ajunge pe drumuri.Multumesc inca odata pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Act de donatie kerekeshermina kerekeshermina Buna ziua, parintele meu (mama deoarece tatal meu a decedat de multi ani)a facut un act de donatie pe numele meu cu acordul fratilor mei. Doresc sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune, stabilire cote intre mostenitori Chan Chan Buna ziua, Exista un certificat de mostenitor dupa tatal decedat in 2003, pentru bunurile existente pe teritoriul Romaniei, cu 3 mostenitori : - Sotia ... (vezi toată discuția)
Mostenire testament legatar universal magdalena46 magdalena46 Sotul prin testament, incheiat la notar, m-a desemnat mostenitor legatar universal conf art. 1055 Cod Civil (nu avem copii). In acest caz as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)