avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept mostenire copil adoptat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept mostenire copil adoptat

Buna ziua! Am fost infiat de catre o familie care dupa 8 ani au divortat,mama adoptiva recasatorindu-se cu un domn divortat care, si d-lui avea 2 copii din relatia anterioara mamei mele. in urma decesului domnului, copii acestuia au deschis succesiune dar nu m-au inclus si pe mine din motive necunoscute de mine,revenindu-le ca atare 3/8 din constructia si terenul cu care mama mea a ramas in urma decesului sotului. Prin bunavointa Dvs. doresc sa aflu daca aceasta succesiune poate fii contestata de mine si care imi sunt drepturile ce mi se cuvin, avand in vedere ca a decedat si mama mea. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:52, 12 Iulie 2011
succesiunea dupa sotul mamei s-a dezbatut corect, nu trebuia sa fiti chemat, ca nu aveati vreo calitate.
aveti posibilitatea, avand in urma decesului mamei o cota mai mare din ap, sa le despagubiti pe fete si sa ramaneti cu ap
sau vindeti ap dupa ce dezbateti succesiunea dupa mama si impartiti banii cf cotelor mostenite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiuni nicolaeianculescu nicolaeianculescu Am fost infiat de o familie care dupa o perioada au divortat, eu ramanand la tatal adoptiv, mama recasatorindu-se. Sotul mamei are si d-lui 2 copii din relatia ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune grigore iuliana grigore iuliana Am o mare rugaminte la d-voastra , mama mea a fost recasatorita cu o persoana care avea dintr-o casatorie anterioara un copil infiat cu drepturi depline , dar ... (vezi toată discuția)
Cote moștenire. elenaref elenaref in 2004,m-am recasatorit cu fostul sot(noi am avut si partajul facut la divort,un ap.de camere din care mie mi-a revenit 1/2 si lui 1/2)in 2012 sotul meu a ... (vezi toată discuția)