Buna ziua tuturor,
Ma aflu intr-o situatie aparte, si anume:
Am dorit sa platesc impozitul pe teren, cladire si masini pe anul 2025, ca sa obtin acea reducere de 10% acordat prin lege.
Am aflat cu stupoare ca unul dinre autoturisme achizitionat in decembrie 2024, dintr-o eroare a doamnei de la ghiseu s-a inscris pe adresa veche.
Am ramas, clarificam situatia autoturismului, dar daca suntem la ghiseu, platim restul impozabil( teren, cladire si alte masini). Dupa ce am platit,si am primit chitanta, domnisoara ne-a atras atentia ca impozitul autoturismul care va fi declarificat si transferat la consiliul unde avem domiciliul, nu va avea acea reducere de 10%, pentru ca nu am platit pe toate odata, suma nu este mare, este in jur de 100-120 ron dar ma deranjeaza.
Am citit legea, dar nu stiu cum sa inteleg. Ma puteti ajuta cu o indrumare, va rog.
Multumes anticipat
Buna ziua, as dorii opinia unui avocat expert in relatiile cu bancile in urmatoarea problema, ca societate:
- banca i-mi cere a justific cheluirea unor sume de ex: 100 ron, 120 ron,... sume ce au fost transferate in contul propriu de administrator, sumele fiind cheluieli in avans, sau sumele mai mari(22000 ron) fiind dividente. Ne conformand acestei cereri banca ne-a blocat conturile, in asa fel nu putem platii taxele, impozitele si facturile partenerilor.
Legea pe care face referinta banca este 129/2019 legea combaterii terorismului.
Intrebare este legal ca o banca sa puna proprire asupra conturilor, fara prountare judecatoreasca, si executie silita impusa de vreo judecatorie sau proprire prin ANAF?