avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Proprire contul societatii de catre banca..
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Proprire contul societatii de catre banca..

Buna ziua, as dorii opinia unui avocat expert in relatiile cu bancile in urmatoarea problema, ca societate:
- banca i-mi cere a justific cheluirea unor sume de ex: 100 ron, 120 ron,... sume ce au fost transferate in contul propriu de administrator, sumele fiind cheluieli in avans, sau sumele mai mari(22000 ron) fiind dividente. Ne conformand acestei cereri banca ne-a blocat conturile, in asa fel nu putem platii taxele, impozitele si facturile partenerilor.
Legea pe care face referinta banca este 129/2019 legea combaterii terorismului.
Intrebare este legal ca o banca sa puna proprire asupra conturilor, fara prountare judecatoreasca, si executie silita impusa de vreo judecatorie sau proprire prin ANAF?
Cel mai recent răspuns: hrccontact , utilizator 14:13, 21 Noiembrie 2023
Banca nu v-a pus poprire pe conturi, vi le-a blocat pana la prezentarea documentelor justificative care au stat la baza platilor, hotarari AGA de distributie de dividende, facturi, deconturi de cheltuieli etc.
Cititi Conditiile Generale pe care le-ati acceptat in momentul deschiderii contului la banca.
Multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare dividend ella2389 ella2389 Buna. Vreau sa repartizez dividende, am inteles ca se face pe baza hotararii adunarii generale. Intrebarea este, pot repartiza oricand dividende daca tocmai ... (vezi toată discuția)
Plata partiala prntru proprire Floppy75 Floppy75 Buna, Am o problema si sper sa gasesc ajutor la dvs. Este vorba de un SRL In data de 2 sept ANAF-ul a pus proprire pe cont pentru suma de 600 lei. Banca i-a ... (vezi toată discuția)
Dividende claudiaP claudiaP Buna ziua, Care este suma care s epoate repartiz aca dividende la un SRL? Soldul contului 121 este SFC=52.126,19 lei, iar soldul contului este ... (vezi toată discuția)