avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Repartizare dividend
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Repartizare dividend

Buna.
Vreau sa repartizez dividende, am inteles ca se face pe baza hotararii adunarii generale. Intrebarea este, pot repartiza oricand dividende daca tocmai am incasat o factura de 10 000 anul asta si acesti bani vreau sa ii distribui?:((
Cel mai recent răspuns: ella2389 , utilizator 12:01, 12 Martie 2013
Faceti un PV al AGA si in luna in care declarati impozitul pe dividente si distribuiti la asociati cota parte din dividente .
Va multumesc. Respect. Am incasat o factura de 20 000 ron si vreau sa repartizaz banii. Am cateva cheltuieli luna asta iar suma se va diminua pentru repartizare. Intrebarea este cum pot sa scot banii de la banca pentru a-i transfera in casa si cu care intentionez sa cumpar si un laptop pentru firma. Este ok daca fac retragere pe card de suma de care am nevoie? Cum ma sfatuiti?
Daca sunteti autorizata sa faceti operatiuni cu contul bancar al firmei ,bani ajung in caserie cu retregere numerar
ct.581=5112 si 5311=581 cu suma dorita,
faceti cumparaturile care aveti nevoie pentru firma(laptopul)prin ridicare avans din caserie cu dispozitie de plata,inregistrare 542 =5311 si plata laptopului 401=542.
Va multumesc. Respect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitare facturi prin card bancar adriana_ramona adriana_ramona Daca se achita facturi prin cardul bancar aferent contului curent al firmei cum este corect a se inregistra : 581=5121, 5311=581, 401=5311; sau direct ... (vezi toată discuția)
Cash direct din bancomat gdec gdec Salutare la toti! Poate s-a mai discutat, dar eu nu am gasit nimic acum, asa ca intreb si eu: patronul retrage numerar cu cardul firmei din bancomat de pe ... (vezi toată discuția)
Plata unei facturi de catre o persoana fizica in numele unei persoane juridice manfree manfree Situatie atipica...unui SRL i-a fost emisa o factura in valoare de 20 000 RON, suma ce trebuie platita urgent. Cum suma depaseste 5000 RON, nu se poate plati ... (vezi toată discuția)