imi pare rau de neintelegere si ma scuz. Nu era nici pe departe intentia mea sa pun la colt pe careva. Clar ca prefer informatiile pertinente intrebarii si nu sfaturi ce sa fac cu fierul cu care m-am pricopsit. Deci scuze si multumesc anticipat celor care-mi pot indica un drum in cautarea mea.
am scris aici pentru ca nu cunosc legea si doresc sa pricep ce drepturi am in cazul dat. Tin sa subliniez ca este vorba o masina radiata care din pacate nu se poate inmatricula fara carte. Motivele pentru care nu detin cartea pot fi multiple. Presupun ca o masina radiata este un bun ca si o bicileta, o caruta o roaba sau ce stiu eu ce. Deci chestia cu 30 de zile nu-si are rostul.
Incerc sa focusez intrebarea.
Daca eu am masina de 2 ani in curte, am certificatul de radiere, contractul de vanzare cumparare (da "facut la coltul strazii" - dar e singura mea aparare in fata faptului ca am dar niste bani si am primit un bun si nu vine cetateanul sa-mi ia bunul din curte) sunt sau nu propietar?
Cand inceteaza dreptul proprietatii sau cand incepe acest drept?
Ce se intanpla daca fostul propietar a decedat intre timp sau a emigrat in America? Eu detin un bun platit in urma unui contract deasemeni detin si singurul document de indentificare la acel moment al masinii.
In speranta ca am fost mai clar si evit raspunsurile tendentioase sau "super sfatoase", va multumesc anticipat pentru consiliere.
Buna seara,
multumesc frumos pentru raspunsuri. Nu, nu spapanesc procedura. Imi dati va rog un indiciu referitor la pasii ce vor urma sa-i fac? Cui sa ma adresez pentru inceput?
Cordialitate.
am cumparat acum doi ani un autoturism radiat la cerere si am contract de vanzare cumparare cu fostul propietar. Din nefericie, nu am cartea vehiculului intrucat cu ani in urma la mometnul radierii, se retiena de catre politie atat cartea cat si certificatul. In urma uni control la RAR masina figureaza ca avand carte dar nu e in posesia mea. Pentru a scoate un duplicat se pare ca nu am calitatea de propietar. Cum pot proceda la recuperearea cartii intrucat vechiul propietarul nu mai este de gasit?
Multumesc tuturor pentru sugestii.
Cordialitate.
v.r.
Va multumesc foarte mult foarte mult domnule Neagu. Am o ultima intrebare intrucat nu am doar un "musteriu". Un altul nu a platit de cativa ani buni si nici nu intentioneaza daor ca spre norocul meu contractul a ajuns la termen. Este adevarat ca acest tip de contract da posibilitatea arendatorului - in caz de neplata - sa solicite titlu executoriu?
Da intradevar, contractul s-a incheiat in iunie 2010 - am verificat intre timp in aprilie - dar terenul i-a fost pus la dispozitie in toamna anului 2009. L-a lucrat si l-a declarat la apia deja pentru subvenia nului 2009-2010. A lucrat pamantul, a primit subvenia dar nu si-a achitat datoriile. Din moment ce el al primit subventia pe anul 2009-2010 este evident ca l-a lucrat si a beneficiat. Asta nu-l obiliga si la plata - chiar daca contractul a fost incheiat mai tarziu?
Cererea am sa mi-o retrag ca sa nu intampin probleme dar contractul se considera anulat doar daca ii fac instiintarea sau trebuie sa mai fac si altele?
Intradevar nu vreau sa ma grabesc. Ma gandesc la faptul ca arendasul a beneficiat de subvenii pe anul 2009 -2010 intrucat terenul l-a avut la dispozitie deja in toamna precedenta. doar conotractul a fost stipulat in 2010 - altminnteri nu putea primi subveniile anul trecut in decembrie. Oare gresesc daca spun ca anul acesta in augut ar fi doi ani?
Eu am facut cererea la APIA dar arendasul a inregistrat-o si el si are si contractul care pana la acesta data nu a fost reziliat. Deci implicit, el nu-si retrage cererea, eu trebuie sa renunt si atunci trebuie sa-mi cer drepturile altminteri. Am oare posibilitatea ca anuland acum contractu lde arendare sa am dreptul la subvenii pe anul in curs (2010-2011)?
Va multumesc.
Salutare tuturor,
am arendat 6 ha teren arabil printrun contract inregistrat la primaria locala in data 15.06.2010. Intrucat arendasul nu a respectat clauzele contractuale - nu a platit arenda nici macar dupa un an da a beneficiat de subveniile acordate prin intermediual APIA, doresc rezileierea contractului. Doresc anularea acestui contract si implicit a drepturilor arendasului pe aceasta suprafata - ma refer la subventiile pe suprafata. Nu doresc sa ajung in tribunal daca el retrage cererea de subventie la APIA intrucat as fi de acord sa renunt la drepturile rezulate din contractul de arenda dar oricum as dori sa stiu care sunt pasii pentru anularea contractului. In cazul in care nu isi va retrage cererea de subvenie as dori sa imi cer drepturile rezulatate atat pentru anul trecut cat si pentru anul acesta - care sunt pasii si posibilitatile?
stie cineva sa-mi spuna ce am de facut pt a obtine un permis pt arma de vanatoare si celelalte documente anexe acestei activitati? Va multumesc anticipat.