avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Activitate doru_radoi

Activitate doru_radoi

Răspuns la discuția Gestionar in concediu medical
In aceeasi situatie ma confrunt si eu, amfost in concediu medical 2 luni, angajatorul nu a efectuat predarea-primirea catre o alta persoana in prezenta delegatului meu, bunurile au fost gestionate de toata lumea (si nu a semnat nimeni de nimic) si acum solicita sa iau parte la inventarul anual. Puteti sa imi spuneti ce lege (articol) atrage raspunderea angajatorului in cazul lipsei in inventar din cauza faptului ca nu a numit un alt gestionar interimar, asa cum precizati ? Multumesc frumos
Si chiar daca se da NUP pt nerespectarea conditiilor contractuale privind folosirea sumelor in scopul in care au fost destinate, poate banca va face plangere penala pentru fals in declaratii, credeti ca e posibil ? (aici e pedeapsa cu amenda penala, dar si cu inchisoare, nu-i asa? )

Multumesc frumos pentru ajutor
Banca va sti, ca asteapta de la el adeverintele de finalizare ale celor 2 credite pentru a-i debloca si restul de bani (o suma mica in comparatie cu suma destinata refinantarii). Si ma gandesc ca daca el nu duce acele adeverinte si nici nu acceseaza restul banilor, banca se va autosesiza. Sau credeti ca e interesata in primul rand sa isi primeasca ratele ?
Nu inteleg exact ce vreti sa spuneti legat de legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie. De ce nu mai incrimineaza o astfel de fapta ? Initial ati spus ca se poate face plangere de inselaciune sau fals in declaratii.

Angajatul bancii nu e de vina, a urmat procedura interna, asa se fac refinantarile in banca respectiva. Doar ca debitorul nu a utilizat sumele cu scopul pentru care au fost acordate si in conformitate cu declaratia pe proprie raspundere. Totusi, el vrea sa sa plateasca ratele, sa fie de buna credinta ca si debitor.
Buna seara,
Un prieten de-al meu a facut o refinantare la o banca in modul urmator : banca i-a dat sumele necesare stingerii celorlalte credite si el a declarat pe proprie raspundere ca banii ii va folosi sa inchida creditele respective. Din pacate a intervenit o urgenta in familie, o problema de sanatate grava cu mama lui si a trebuit sa se foloseasca de acei bani si nu a mai rambursat creditele respective si a ramas astfel cu 2 credite vechi si cu cel nou, de refinantare.

Problema e ca in contractul de credit se specifica ca destinatia sumelor de bani e refinantarea celorlalte credite si a mai semnat si acea declaratie pe proprie raspundere ca le va refinanta. Ce i se poate intampla ?

In primul rand cred ca banca va rezilia contractul si ii ca cere sa ramburseze toate sumele. Dar se poate indrepta si penal contra lui pt ca a declarat fals ? care ar fi pedeapsa pentru acest fals in declaratii ?

Multumesc mult

P.S SCUZE PENTRU TOPIC- CORECT ESTE : Refinantare esuata din cauza debitorului / declaratie neindeplinita
Am un plan de afaceri unic in Romania si as vrea sa incep negocierea cu partenerii. Totusi, as vrea sa imi protejez inainte acest plan de afaceri, pentru a elimina riscul ca dupa prezentarea ofertei, posibilii parteneri sa puna in aplicare aceasta idee.
Am inteles ca la OSIM nu prea pot sa inregistrez o idee, pot doar sa depozitez planul de afaceri pentru a dovedi data de la care a aparut aceasta idee, dar asta nu imi garanteaza exclusivitatea.
Stie cineva cum pot sa obtin aceasta exclusivitate ?
Multumesc frumos