avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Exclusivitate plan de afaceri
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Exclusivitate plan de afaceri

Am un plan de afaceri unic in Romania si as vrea sa incep negocierea cu partenerii. Totusi, as vrea sa imi protejez inainte acest plan de afaceri, pentru a elimina riscul ca dupa prezentarea ofertei, posibilii parteneri sa puna in aplicare aceasta idee.
Am inteles ca la OSIM nu prea pot sa inregistrez o idee, pot doar sa depozitez planul de afaceri pentru a dovedi data de la care a aparut aceasta idee, dar asta nu imi garanteaza exclusivitatea.
Stie cineva cum pot sa obtin aceasta exclusivitate ?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 00:02, 15 Iulie 2011
O astfel de protectie este imposibila. Data la care se naste o idee nu are nici o importanta.

Inchipuiti ca cel ce ti-a aflat ideea/planul dupa ce are datele necesare va pune in aplicare nu sub numele propriu ci prin alte persoane/firme aceasta idee. Ce folos iti aduce ca ai "depozitat planul" Nici unul.

Daca este deosebit planul de afacere, atunci nu da toate detaliile, sau cauta o finantare sub o alta forma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protejarea unei idei de afacere Axinte Ion Axinte Ion Am o idee de afacere si urmeaza sa ma intalnesc cu niste potentiali investitori. Cum as putea sa o protejez, ca sa nu ajung in situatia in care potentialii ... (vezi toată discuția)
Cum sa-ti protejezi o idee de afacere... nefis nefis buna ziua. cum poate fi protejata o idee de afacere?am gasit un consultant in managementul afacerilor dispus sa-mi gaseasca un investitor pentru dezvoltarea ... (vezi toată discuția)
Copierea unei idei de afacere ContSters156394 ContSters156394 Buna ziua. O persoana care are o idee de afacere, ceva nou, idee pe care ar derula-o printr-o PFA deja infiintata si isi prezinta oferta unor eventuali ... (vezi toată discuția)