Axinte Ion a scris:
Am o idee de afacere si urmeaza sa ma intalnesc cu niste potentiali investitori. Cum as putea sa o protejez, ca sa nu ajung in situatia in care potentialii investitori sa inceapa afacerea pe cont propriu, astfel furandu-mi ideea. #-o Imi este in acest sens folositor "Plicul cu idei" de la OSIM?
Multumesc
Din pacate, legislatia romaneasca nu permite protejarea unei idei ( fie ea plan de afaceri; format de show de televiziune sau orice altceva ).
Plicul de idei poate fi folosit pentru dovedirea unei date "certe"; in brevetarea unei inventii sau a unui model tehnic.
Totusi in speta dvs ar fi doua solutii :prima, pentru a fi sigur ca "investitorul " nu actioneaza pe cont propriu la o prima intalnire puteti sa nu i dezvaluiti chiar toate amanuntele ideii de afaceri, urmand sa le dezvaluiti mai tarziu. Doi, ati putea semna inainte cu el un contract de confidentialitate, in care sa specificati expres ca este interzis ca respectiva persoana sa se lanseze intr o astfel de afacere pe cont propriu, sau cu o terta persoana, fara consimtamantul dvs.