avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Activitate Iosunt

Activitate Iosunt

Răspuns la discuția Credit bancar
Bunurile rămase sunt o casa și un teren in Ialomita și ptr acelea răposatul meu soț nu a mai plătit impozitul din 2009. Iar suma ce o mai am de plătit bănci este de 8000 de euro.
Discuție Credit bancar
Va rog sa ma ajutati,sotul a facut cu 7 ani in urma un credit de nevoi personale, fara sa stiu,fara sa imi spuna.Acum cca.un an de zile s-a inolbolnavit si atunci mi-a spus de acel credit,acum 2 luni de zile el a decedat si am comunicat banci ducandu-le certificatul de deces. Atunci cei de la banca mi-au comunicat ca mostenitorii,trebuie sa achite mai departe acel credit,dar sunt intr-o mare problema eu nu am venit,iar rata este foarte mare si ma vad in situatia ca nu pot plati.Am rugamintea daca ma puteti ajuta cu un sfat,ce pot face?
Multumesc pentru ajutor.Asa am sa fac pentru am fost convocat la o discutie cu administratorul firmei si acesta mi-a spus ca el a platit dariile catre stat si ca el trebuie sa sa reangajeze pe mine ca asa il obliga legea,dar eu acum lucrez cu contract de munca in alta parte si dupa cate stiu nu imi poate platii retoactiv dariile ptr CAS,pensie,somaj etc.As putea cere sa mi se plateasca o suma cu care sa-mi fac o pensie privata avand in vedere ca ei nu au respectat legea?
Buna ziua,am o mare problema am lucrat la o firma timp de 2 ani si 2 luni si acestia nu mi-au inregistrat nici un contract de munca,am facut sesizare la ITM si in urma controlului eu nu am primit nici o instiintare,insa firma la care am lucrat ma preseaza ca sa le dau in scris ca nu mai am nici o pretentie de la ei ca sa inchida dosarul de la ITM.Eu le-am cerut plata dariilor catre stat pe perioada lucrata,plus un salariu si jumatate care nu imi fusese platit.Ce pot face in aceasta situatie?
Nu stiu cat de adevarat este despre drepturiile salariatiilor si munca la negru,sunt un patit si am depus o plangere la ITM,precizand ca nu mi-am primit carnetul de munca si totodata nu stiu daca sunt angajat cu contract de munca.Am primit un raspuns ca trebuie sa-i actionez in judecata ptr eliberarea carnetului de munca dar de verificat daca sunt angajat la acea firma nu s-a verificat.Ce incredere sa mai avem in autoritati?
Lucrez la o firma din aprilie 2009,tot atunci am adus actele ptr angajare,insa anul acesta am aflat ca nu sunt angajat cu contract de munca si totodata nu mi-am primit carnetul de munca,conform noului cod al muncii.Am facut o sesizare la ITM si am primit un raspuns de genul capentru eliberarea carnetului de munca,am posibilitatea de punere in intarziere a unitatii angajatoare printr-o notificare,conform art.1079 din Codul Civil.Ce pot face si cum trebuie sa procedez?