avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul de munca

Lucrez la o firma din aprilie 2009,tot atunci am adus actele ptr angajare,insa anul acesta am aflat ca nu sunt angajat cu contract de munca si totodata nu mi-am primit carnetul de munca,conform noului cod al muncii.Am facut o sesizare la ITM si am primit un raspuns de genul capentru eliberarea carnetului de munca,am posibilitatea de punere in intarziere a unitatii angajatoare printr-o notificare,conform art.1079 din Codul Civil.Ce pot face si cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:10, 18 Iulie 2011
Uitati un model de Notificare
CATRE,

Subsemnatul, ..................................................., domiciliat in _______________ formulez urmatoarea :

NOTIFICARE

prin care va somez ac in termen de ...... zile de la data primirii acesteia , sa-mi eliberati carnetul de munca seria ...... nr............
Conform prevederilor art.279 alin.3 C.mun., angajatorii vor elibera carnetele de munca titularilor in mod esalonat, pana la data de 30 iunie 2011, pe baza de proces-verbal individual de predare-primire.
In cazul in care nici dupa primirea prezentei nu veti intelege sa va achitati obligatiile pe care le aveti fata de mine, imi rezerv dreptul de a va actiona in judecata in vederea recuperarii carnetului de munca si a cheltuielilor de judecata (taxa de timbru, onorariu de avocat), la care se vor adauga si onorariul executorului judecatoresc precum si alte cheltuieli legate de executare.
Prezenta notificare are ca efect punerea in intarziere a debitorului, conform art. 1079 C.civ. si art. 275 C. proc. civ si da dreptul creditorului sa ceara plata daunelor suferite.

Data ........ semnatura .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul ma solicita la serviciu in perioada concediului medical gineta826 gineta826 Buna seara! Va rog sa ma ajutati in urmatoare problema. Mentionez ca sunt insarcinata in 25 de saptamani iar din data de 20 februarie ma aflu in concediu ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu vrea sa ma plateasca alexandra_aghion alexandra_aghion Buna, am o problema si am nevoie de un sfat. Acum 5 zile mi-am dat demisia de la locul de munca pt ca nu mi-am primit salarul la data trecuta in contractul de ... (vezi toată discuția)
Neplata cheltuieli intretinere AntoanelaC AntoanelaC Buna ziua, AS dori daca se poate sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Avem un vecin in bloc, rau platnic si nu numai. Astfel, a acumulat o gramada de ... (vezi toată discuția)