Lucrez la o firma din aprilie 2009,tot atunci am adus actele ptr angajare,insa anul acesta am aflat ca nu sunt angajat cu contract de munca si totodata nu mi-am primit carnetul de munca,conform noului cod al muncii.Am facut o sesizare la ITM si am primit un raspuns de genul capentru eliberarea carnetului de munca,am posibilitatea de punere in intarziere a unitatii angajatoare printr-o notificare,conform art.1079 din Codul Civil.Ce pot face si cum trebuie sa procedez?
Uitati un model de Notificare
CATRE,
Conform prevederilor art.279 alin.3 C.mun., angajatorii vor elibera carnetele de munca titularilor in mod esalonat, pana la data de 30 iunie 2011, pe baza de proces-verbal individual de predare-primire.
In cazul in care nici dupa primirea prezentei nu veti intelege sa va achitati obligatiile pe care le aveti fata de mine, imi rezerv dreptul de a va actiona in judecata in vederea recuperarii carnetului de munca si a cheltuielilor de judecata (taxa de timbru, onorariu de avocat), la care se vor adauga si onorariul executorului judecatoresc precum si alte cheltuieli legate de executare.
Prezenta notificare are ca efect punerea in intarziere a debitorului, conform art. 1079 C.civ. si art. 275 C. proc. civ si da dreptul creditorului sa ceara plata daunelor suferite.