Va rog sa ma ajutati,sotul a facut cu 7 ani in urma un credit de nevoi personale, fara sa stiu,fara sa imi spuna.Acum cca.un an de zile s-a inolbolnavit si atunci mi-a spus de acel credit,acum 2 luni de zile el a decedat si am comunicat banci ducandu-le certificatul de deces. Atunci cei de la banca mi-au comunicat ca mostenitorii,trebuie sa achite mai departe acel credit,dar sunt intr-o mare problema eu nu am venit,iar rata este foarte mare si ma vad in situatia ca nu pot plati.Am rugamintea daca ma puteti ajuta cu un sfat,ce pot face?
Dacă nu moșteniți bunuri nu moșteniți nicio datorie . Dacă moșteniți bunuri de pe urma defunctului, moșteniți și datoria, în limita valorii bunurilor moștenite.
Bunurile rămase sunt o casa și un teren in Ialomita și ptr acelea răposatul meu soț nu a mai plătit impozitul din 2009. Iar suma ce o mai am de plătit bănci este de 8000 de euro.
Verificati daca la acel credit a fost atasata o asigurare de viata. De multe ori, exista astfel de asigurari atasate (sau asigurare pentru risc de neplata - ar trebui discutat cu banca) - chiar daca bancile de suficiente ori nu prezinta aceste aspecte clientilor.