avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Achitare credit banca - o cunostinta a luat credit de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Achitare credit banca - o cunostinta a luat credit de la o banca ...

Achitare credit banca, o cunostinta a luat credit de la o banca fara ca banca sa-i faca asigurare, desi cred ca nu a fost prea legal, cunostinta mea a decedat si banca dupa cateva luni fara sa faca nici o notificare familiei si-a vandut dreptul de creditare la o firma de recuperari iar cei de la firma o suna pe sotia decedatului spunandu-i sa plateasca creditul cu tot cu dobanda dar sotia acestuia nu a facut succesiunea dupa sot, ce se poate intampla daca nu sunt bunuri pe decedat dupa casa, teren si celelate bunuri nu a fost dezbatuta mostenirea, se multumeste!
Cel mai recent răspuns: ibn , utilizator 07:22, 1 Martie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca nu sunt bunuri pe decedat dupa casa, teren si celelate bunuri nu a fost dezbatuta mostenirea,

banca nu obliga sa isi faca asigurare pt un credit decat daca e vb de sume mari, credite ipotecare etc.
Pana la urma, decedat are bunuri sau nu ?
Se multumeste de raspuns defunctul are o casa si terenul aferent neintabulata impreuna cu sotia si o masina second
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cam despre ce suma este vb? Datoriile se plătesc de catre mostenitori pana la limita valorii mostenite.
Chiar daca casa nu e intabulata, problema ar trebui tratata cu seriozitate.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este vorba de 20000 lei , insa firma recuperatoare nu vrea ca sotia defunctului sa plateasca in rate o suma mai mica pe un termen mai lung deoarece aceasta are o pensie de 2000 lei si mai are inca o rata la o alta banca de 500 lei.Firma recuperatoare solicita o suma mai mare pe care sotia defunctului nu ar putea-o plati, ce se poate intampla firma recuperatoare ar putea-o da in judecata si sa-i puna sechestru pe bunuri sau poprire pe pensie, se multumeste!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Firma de recuperări creanțe poate să-și recupereze banii prin executare silită pe bunurile lăsate moștenire de catre debitor.
Sunt șanse maxime ca aceste bunuri să nu scape de sechestrul creditorului.

Nu va putea pune poprire pe veniturile moștenitorilor, nici sechestru pe bunurile acestora care nu reprezintă bunuri mobile și imobile moștenite.
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2023
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum se face cu o datorie a unui parinte care a murit? Didi27 Didi27 Buna ziua!.. Ma confrunt si eu cu o mare prblema... tatal meu a decedat acum cateva luni .. si avea cateva datorii. El a luat imprumut de al 2 banici( ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante Cabinet Expert Contabil Cabinet Expert Contabil Buna seara O persoana incheie un angajament de plata cu o societate de recuperari creante. Dupa aproximativ un an de la semnarea angajamentului persoana ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu creditul unei persoane decedate? n_aly_e n_aly_e Buna ziua, Tatal meu avea un credit de nevoi personale fara ipoteca in derulare, contractat anul trecut, fara coplatitor sau girant. La data respectiva, banca ... (vezi toată discuția)