avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare creante

Buna seara
O persoana incheie un angajament de plata cu o societate de recuperari creante.
Dupa aproximativ un an de la semnarea angajamentului persoana respectiva moare.
Sotia acestuia plateste in continuare ratele lunare, pana in momentul in care conform desfasuratorului rata se tripleaza, In acel moment solicita continuarea platilor la suma dinaintea majorarii ratei.
Contactata de societatea de recuperari, le aduce la cunostinta faptul ca este vaduva si a platit totusi ratele timp de un an si ca este de acord sa plateasca in continuare o suma lunara, dar nu cea pretinsa de recuperatori
In urmatoarele zile este trimisa o notificare de plata pe numele decedatului.
Nu s0a facut succesiune, nu sunt bunuri de mostenit,
Va rog sa-mi spuneti daca sotia persoanei decedate care nu are nici un angajament cu societatea de recuperare creante, dar este coimprumutat la creditul care ajuns la recuperatori este raspunzatoare legal pentru plata datoriei.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cabinet Expert Contabil , Contabil 17:58, 10 Noiembrie 2014
Avind in vedere ca este coplatitor in contractul initial, firma poate sa se indestuleze si de la dna, daca are ce.

Daca e coplatitor in contract, pt ca nu stim...
Da , este coplatitor in contract ,va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Cabinet Expert Contabil Cabinet Expert Contabil Buna seara. Daca persona care a semnat un angajament de plata cu o societate de recuperare creante, a decedat, poate sotia decedatului sa fie subiectul ... (vezi toată discuția)
Executare silita coplatitor e.ladislau e.ladislau Va scriu in calitate de coplatitor al unui credit ipotecar, ratele la credit nu au mai fost platite iar banca care a acordat imprumutul a vandut creanta la o ... (vezi toată discuția)
Vreau sa dau in judecata o banca si o societate recuperari creante georgecorcaci georgecorcaci Buna ziua, sunt un client BCR cu un credit ipotecar. Din cauza unor probleme financiare am avut o mica intarziere si creantele mele au fost cedate socetatii ... (vezi toată discuția)