avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna seara.
Daca persona care a semnat un angajament de plata cu o societate de recuperare creante, a decedat, poate sotia decedatului sa fie subiectul executarii silite?
Sotia nu a semnat nimic cu recuperatorii, in schimb a platit lunar sumele care erau prevazute in scadentar dupa moartea sotului pana in momentul in care plata lunara s-a majorat.Aceasta majorare era prevazuta in angajamentul de plata dar este prea mare pentru venitul femeii, asa ca a continuat sa plateasca suma lunara de pana la majorare.Acum este somatata telefonic sa plateasca diferenta.
Mentionez ca nu a facut succesiune si este cooimprumutat in contractul care a ajuns la societatea de recuperare.
Intrebarea este daca este legala executarea silita a sotiei decedatului in acest context.
Va multumesc pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Cabinet Expert Contabil , Contabil 12:11, 22 Ianuarie 2015
Daca e debitor in contract, cum sa nu poata sa fie executata ?
Ca s-a angajat sau nu sa plateasca, are o datorie cf contractului cu creditorul, iar in momentul asta creditor ii e firma de recuperari. Sa incerce sa se inteleaga cu ei.
Multumesc.
Ma gandeam la situatia concreta, exista un angajament de plata cu un grafic de rambursare si care a fost semnat de catre persoana decedata.
Daca codebitorul nu a semnat acel angajament poate fi executat pentru ca nu a respectat graficul din acel angajament?Nu ar trebui sa faca un agajament nou, negociat si acceptat de persoana in viata?Ma refer strict la procedura, eventual la o baza legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creante Cabinet Expert Contabil Cabinet Expert Contabil Buna seara O persoana incheie un angajament de plata cu o societate de recuperari creante. Dupa aproximativ un an de la semnarea angajamentului persoana ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt persona juridica si am deschis un dosar de partaj ... marius68marius marius68marius Buna ziua, sunt persona juridica si am deschis un dosar de partaj judiciar inpotriva unei foste salariate, ce are locuinta bun comun cu sotul. Pentru a ... (vezi toată discuția)
Pot fi executat silit de catre o firma de recuperari creante ? supersudsrl supersudsrl Am luat un credit de nevoi personale de la banca in 2008 pentru care am semnat eu si sotia. Acum datorita problemelor financiare personale nu am mai reusit sa ... (vezi toată discuția)