avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua, sunt persona juridica si am deschis un ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua, sunt persona juridica si am deschis un dosar de partaj ...

Buna ziua, sunt persona juridica si am deschis un dosar de partaj judiciar inpotriva unei foste salariate, ce are locuinta bun comun cu sotul. Pentru a recupera creanta ce o datoreaza societatii noastre am apelat la executare silita a imobilui propietate comuna cu sotul SUSPENDATA pana la solutionarea partajului. In acest moment cu actiune de chemare in judecata suntem la nivelul expertizei imobiliare de evaluare a imobilului, iar Avocatul celor doi soti ne propune o intelegere cu privire la restituire sumei in rate lunare. In cazul ca acceptam aceasta variata cum va arata o incheiere data de instanta cu privir la partaj si ce se va intampla daca creditoarea nu va onora intelegeream, mai putem continua executarea SILITA ?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 18:09, 21 Februarie 2022
Buna ziua, daca debitorul doreste sa faca un agajament de plata si dvs. acceptati, acest angajament va trebui depus la executor. Cu privire la procesul de partaj, aveti posibilitatea in acest context fie sa renuntati la cererea de partaj cu posibilitatea de a o reintroduce daca nu sunt respectate termenele de plata cu efectul ca va trebui din nou sa platiti taxa de timbru si expertiza sau aveti posibilitatea ca prin acordul partilor sa cereti suspendarea dosarului de partaj, situatie in care termenele de plata nu trebuie sa se intinda pe mai mult de 6 luni de la data suapendarii, altfel cauza se va perima. Daca suspendati cauza, veti plati 50% din taxa de timbru deja platita daca veti dori sa repuneti pe rol dosarul pentru nerespectarea angajamentului de plata. Indicat ar fi ca angajamentul de plata sa se refere si la aceste cheltuieli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea de disjungere de partaj safta ioana safta ioana Buna,am o mare rugaminte nu stiu ce sa fac avocatul meu a decedat si nu am cu cine sa ma consult.In luna iunie am obtinut hotararea de divort care este ... (vezi toată discuția)
În baza art. 242 alin. 1 pct. 2 cod pr. civilã dispune suspendarea contestaþiei la executare pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, In urma cu ceva timp am facut contestatie la o executare silita!Fiind plecata nu m-am prezentat la proces iar acum am gasit pe siteul ... (vezi toată discuția)
Perimare executare silita bancara Doru Piroi Doru Piroi Buna seara. La un credit de nevoi personale nu am mai putut sa platesc ratele. Banca prin executorul judecatoresc a cerut executarea silita la judecatorie si a ... (vezi toată discuția)