avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Perimare executare silita bancara
Discuție deschisă în Executare silită

Perimare executare silita bancara

Buna seara. La un credit de nevoi personale nu am mai putut sa platesc ratele. Banca prin executorul judecatoresc a cerut executarea silita la judecatorie si a fost incuviintata, normal. In 2011 am primit de la executor o instiintare ca am de plata si sa platesc ca de nu va incepe executarea silita. In 2012, in iunie-iulie primesc de la alt executor alta instiintare similara in continut. Acum 3 zile primesc de la ultimul executor o somatie imobiliara. Se poate vedea clar ca se poate cere perimarea executarii, dar unde se poate cere? Se poate depune o cerere la judecatorie, in dosarul de incuviintare a executarii silite, de constatarea de catre instanta a perimarii executarii silite? Sau in termenul de 15 zile de la primirea somatiei imobiliare se face contestatie la executare si la primul termen de judecata se poate invoca exceptia perimarii executarii silite? Pina acum nu am gasit ceva clar referitor la aceasta situatie, dar, logic ar fi sa se depuna o cerere de constatare a perimarii in dosarul initial de incuviintare a executarii silite? Va multumesc si astept sfaturi si indrumari.
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2013
Doru Piroi, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Doru Piroi , Consilier juridic 20:44, 6 Noiembrie 2014
Faceti contestatie la executare daca considerati ca este vorba de perimare.
Sesizati judecatoria de la locul in care s-a inceput executarea silita.
Ultima modificare: Joi, 25 Iulie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Asta inseamna ca se deschide un dosar nou la judecatorie. Cu taxa de timbru platita la valoarea din somatia imobiliara sau taxa de timbru de 194 lei? Pe linga acest aspect referitor la taxa de timbru, cererea de contestare a executarii silite se face in baza art.696-697 din ncpc?
Daca executarea este inceputa inainte de 15.02.2013, si asa spuneti ca este, se va formula in baza art. 399 vechiul cod de procedura.
taxa este de 1000 lei sau calculata la valoarea creantei bancii, ori a imobilului executat, in functie de care taxa este mai mica.

Nu castigati nimic cu perimarea, daca nu se implineste si termenul de prescriptie. Executarea silita va fi reluata.

Daca exista infiintata poprire, este foarte posibil ca instanta sa considere ca executarea nu s-a perimat.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2013
ContSters214341, utilizator
Am inteles. De contestatie vroiam sa scap! Tocmai am castigat in detrimentul anaf-ului doua contestatii si sa iau iar toata procedura de la cap din nou.... In alta ordine de idei, imobilul este cumparat prin credit ipotecar pe numele meu. Eu nu mai am venituri inregistrate. Toate cheltuielile sunt sustinute de mama din imprumuturi la pensionari si bani trimisi de fratele ei. Se poate considera ca are o cota parte din acest imobil, plus ca avansul cerut de banca in momentul cumpararii va fost achitat cu bani de la mama si in acest sens am o declaratie notariala data de mine in care arat acest lucru, data in anul 2003. Pot cere sa se faca partajul si atunci sa fie executata doar cota mea din imobil?
Sunteti proprietarul imobilului. Mama dvs are, eventual, un drept de creanta fata de dvs, nu are niciun drept asupra imobilului.

Alte discuții în legătură

Perimare executare silita s.stefan s.stefan Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti unde se depune cererea de perimare a unei executari silite? (vezi toată discuția)
Explicatie conditii perimare wiki38 wiki38 In urma sentintei definite din 03.03.3008,o persoana fizica a fost obligata sa restitue creditorului(o societate comerciala) o suma de bani in cuantum de ... (vezi toată discuția)
Perimare lucinda2010 lucinda2010 Buna ziua. Executorul judecatoresc, la cererea creditorului, a constatat prin proces verbal perimarea executarii silite. Avand in vedere ca, pe parcursul ... (vezi toată discuția)