avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită În baza art. 242 alin. 1 pct. 2 Cod pr. civilã ...
Discuție deschisă în Executare silită

În baza art. 242 alin. 1 pct. 2 Cod pr. civilã dispune suspendarea contestaþiei la executare

Buna ziua,

In urma cu ceva timp am facut contestatie la o executare silita!Fiind plecata nu m-am prezentat la proces iar acum am gasit pe siteul tribunalului completata la sectiunea dosarea dispozitia completului de judecata si anume:În baza art. 242 alin. 1 pct. 2 Cod pr. civilă dispune suspendarea contestaţiei la executare
As vrea sa ma ajutati sa inteleg mai in termeni nejuridici ce inseamna aceasta.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 18:09, 20 Septembrie 2011
dosarul a fost suspendat pentru că nici o parte nu s-a prezentat și nici una dintre părți nu a solicitat judecarea și în lipsă. suspendarea va rămâne timp de un an după care se va constata perimarea și se va închide dosarul. intre timp dacă doriți să vă judecați trebuie să solicitați repunerea pe rol a dosarului și să achitați jumătate din taxa de timbru.
Pentru ca la formularea contestatiei nu ati solicitat judecarea in eventuala dvs. lipsa, conform art. 242 alin.1 instanta a suspendat cauza (pe motiv de dezinteres a celui care a introdus actiunea).
Aveti la dispozitie un an sa repuneti cauza pe rol, adica acel dosar nu s-a solutionat, ci asteapta un an sa va hotarati daca mai vreti judecata lui.
Dupa un an, dosarul se perima, adica se scoate de pe rol si se considera ca nici nu a existat.
Multumesc tuturor pentru promtitudine!Sa inteleg ca un an nu pot fi executata silit?
nu se suspendă executarea silită.
pacurariu maria a scris:

Multumesc tuturor pentru promtitudine!Sa inteleg ca un an nu pot fi executata silit?

Ba puteti fi executata, deoarece nu s-a judecat cererea in care solicitaseti suspendarea provizorie pana la judecarea contestatiei la executare.
La primul act de inceperea executarii, repuneti dosarul pe rol si solicitati suspendarea provizorie a executarii, cu plata unei cautiuni de 10% din valoarea contestata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare proces alex1990 alex1990 Buna ziua am si eu o intrebare si totodata o nelamurire.Anul trecut in data de 10 octombrie mia fost retinut permisul de conducere si pe 23 ... (vezi toată discuția)
Cum se poate anula o cerere de recurs? catalinaciobotaru catalinaciobotaru Buna Ziua, Am deschis un proces de contestare a executarii silite pe care l-am pierdut. Pentru deschiderea acestui proces am cheltuit 7 milioane de lei ... (vezi toată discuția)
Actiune de suspendare provizorie a executare suspendata: ce trebuie sa fac ca sa imi recuperez cautiunea neanicu neanicu Am fost executat silit prin proprirea salariului. Am facut doua actiuni, una de suspendare provizorie a executarii si una de contestare a executarii. La ... (vezi toată discuția)