avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum se poate anula o cerere de recurs?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum se poate anula o cerere de recurs?

Buna Ziua,

Am deschis un proces de contestare a executarii silite pe care l-am pierdut. Pentru deschiderea acestui proces am cheltuit 7 milioane de lei vechi (5 milioane cautiune si aprox. 2 milioane cheltuieli de judecata), in afara de 2 milioane lei consultatii juridice pentru intocmirea actelor.

Deoarece am pierdut procesul, am declarat recurs. Citatia care mi-a fost trimisa cuprindea obligatia de a mai achita o taxa judiciara de timbru in valoare de 920.000 lei , sub sanctiunea suspendarii cererii. Intre timp mi-am dat seama ca ma lupt cu morile de vant si am hotarat sa nu ma mai prezint la recurs, in ideea ca daca nu achit taxele aferente cererea de recurs va fi anulata, asa cum scria in citatie. Din pacate, procesul a fost suspendat.

Exista vreo posibilitate de a obtine anularea cererii de recurs formulata de mine pentru a nu mai fi obligata sa astept 1 an de zile pana la repunerea din oficiu a procesului pe rol, lucru care se va intampla abia in mai 2009, adica de a renunta la judecarea recursului?

Mentionez ca din cauza acestui recurs ramas in stand-by nu imi pot recupera banii pe cautiune.

Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Ion Gabriel Anghelus , Avocat 10:20, 7 Noiembrie 2008
In mod firesc, ar fi trebuit ca recursul dvs. sa fie anulat pentru neplata taxei de timbru.
In cazul dvs. formulati o cerere de repunere pe rol, solicitati judecarea in lipsa si astfel instanta va anula recursul ca netimbrat.:)
S-a suspendat pentru ca nu s-a prezentat nimeni si nici o parte nu a cerut judecarea in lipsa.
Repuneti pe rol.
Buna ziua, va multumesc pentru raspunsul Dumneavoastra. Am o mica nelamurire si anume: cererea de repunere pe rol poate fi facuta concomitent cu cea de judecare in lipsa?

Ciobotaru C
Da. Dar repunerea pe rol o timbrati la jumatate din suma cu care ati timbrat actiunea.
Ca sa recapitulez. Pe mine ma intereseaza sa renunt la acest recurs -in prezent suspendat-fara sa mai platesc taxele aferente .
Pot realiza acest fapt facand cerere de repunere pe rol cu specificatia ca solicit judecata in lipsa. Corect?

Alte discuții în legătură

In aceasta situatie, ce as putea face? dmh dmh am avut un proces la o curte de apel in data de 22.10. 2009. Prin citatie am fost atentionat ca daca nu voi depune " taxa judiciara de timbru" si "timbru ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol ? ioana_26 ioana_26 buna ziua ! am depus la judecatorie o actiune in pretentii ,fiind netimbrata judecatorul a invocat exceptia netimbrarii cererii si printr-o sentinta civila se ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi atacata o hotarare de suspendare a judecatii? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Cum se poate ataca o hotarare de suspendare a judecatii. Aceasta hotarare a fost data in cadrul unei contestatii la executarea silita fara a exista ... (vezi toată discuția)