avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Vreau sa dau in judecata o banca si o societate ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Vreau sa dau in judecata o banca si o societate recuperari creante

Buna ziua,
sunt un client BCR cu un credit ipotecar. Din cauza unor probleme financiare am avut o mica intarziere si creantele mele au fost cedate socetatii Suport Colect, fara o instiintare prealabila.Din acel moment au inceput problemele.Cum nu sunt nici primul si nici ultimul client nemultumit ,as vrea sa stiu daca exista cineva interesat sa lupte sa castige o cauza dreapta in care se fac o multime de abuzuri. Totul poate fi argumentat si documentat pt a putea avea un dosar complet.
Multumesc, astept un semnal!!!!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iulie 2010
georgecorcaci, utilizator
Buna ziua.
Ideea este ca cedarea drepturilor ce provin dintr-un contract de credit este posibila fara niciun dubiu.
Numai ca, pentru ca cesiunea de creanta (denumita juridic) sa-si produca efectele, este imperios necesara indeplinirea unei formalitati, respectiv creditorul trebuie sa-l notifice pe debitorul sau de existenta cesiunii de creanta.
Sunt convins ca creditorul dvs initiala, banca, nu a efectuat aceste demersuri.
Sanctiunea lipsei notificarii o reprezinta inopozabilitatea cesiunii de creanta fata de debitor, respectiv dvs.
In plus, pentru ca cesiuea de creanta sa existe, este necesara si o plata efectuata de catre cesionar cedentului, conform conventiei dintre parti.
Am intalnit asemenea cesiuni"verbale" prin care societatea de recuperari solicita plata unor sume de bani.
Va sugerez sa le solicitati o copie a contractului de cesiune si dovada notificarii dvs cu privire la cesiunea de creanta.
Av. Mihai Vaduva
stimati domni,
inainte de a incepe orice demers juridic, consideram ca este bine sa va documentati; In speta de fata, nu aveti de unde sa stiti ce contract a intervenit intre banca si societatea de recuperari...poate nu este o cesiune de creanta si atunci nu este obligatorie notificarea dvs.In cazul in care a intervenit un contract de mandat, (avand ca obiect doar recuperarea debitului) atunci nici banca si nici societatea de recuperari nu are obligatia de a insttinta clientii/debitorii.Sa intelegem ca in acest moment primiti notificari/somatii de la firma de recuperari?Cum suna o astfel de somatie?Calitatea mentionata acolo este foarte importanta ptr ca daca actioneaza doar ca mandatari, nu puteti intreprinde niciun demers impotriva lor decat daca sunteti nedreptatit la calculul debitului, amenintari,s.a.m.d....firma de recuperari actioneaza in baza datelor furnizate de catre banca si atunci nu ei au responsabilitatea pentru veridicitatea datelor!
Mai mult, consideram ca in momentul in care sunteti apelati de o asemenea firma/societate/agentie, acestia trebuie sa faca dovada calitatii pe care o au (cesionar,mandatar, etc);
Trebuie sa lecturati contractul de imprumut pe care l-ati semnat cu banca...acolo este prevazut dupa cat timp devine tot creditul scadent.....
Avand in vedere faptul ca noi suntem pe piata din anul 2007 in domeniul recuperarii si colectarii debitelor, conchidem ca suntem indreptatiti sa avem asemenea pareri avizate, asta nu inseamna ca nu apreciem si celelate firme de acest gen....In cazul in care dispuneti de o notificare/somatie de plata, va rugam sa ne scrieti si calitatea pe care o are in acest caz firma de recuperari!
Cu deosebita consideratie,
Da..asa este...neatentia costa chiar si atunci cand esti in "bransa"
Utilizatorul a intrebat: "sunt un client ____ cu un credit ipotecar. Din cauza unor probleme financiare am avut o mica intarziere si creantele mele au fost cedate societatii ____, fara o instiintare prealabila"
Imi permit sa deduc, corect spun eu, ca poate fi vorba de o cesiune de creanta.
Asta este, cand esti consilier juridic te platesc altii pentru munca pe care o faci..sau poate nu o faci...
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2010
Mihai Vaduva, Avocat
Stimate domn avocat,
nu suntem aici sa ne aratam aversiunea unora fata de ceilalti...daca va simtiti "lezat" consideram ca nu o faceti pe buna dreptate asa cum nici macar nu sunteti atent la ceea ce am scris in topic....daca cineva a cerut o parere, consideram ca trebuie sa avem toate elementele necesare formularii unui raspuns...asta spunem noi....daca dvs obisnuiti sa luati decizii pripite este numai problema dvs....
Pentru a reusi IMPREUNA sa oferim un sfat juridic cuiva, eu cred ca inainte de toate ar trebui sa avem toate elementele esentiale ale spetei...sau de dragul de a raspunde primul considerati ca este mai bine sa puneti la indoiala probitatea profesionala a "unuor" consilieri juridici ?
Trecand peste aceasta mica rautate de care dati dovada, din politete si respect pentru toti utilizatorii acestui forum , am uitat deja ceea ce a fost mentionat de catre domnia voastra......
In continuare sustinem ceea ce am scris...nu toata lumea are cunostinte juridice..si poate a fost inserat gresit cuvantul (cedat)...nu credeti ca trebuie ca intai sa vedem despre ce este vb si apoi sa emitem "pareri avizate"?
Din ceea ce am citit....observ ca interpretarea dvs este dominata de nerabdarea de care dati dovada in a "rezolva" o speta......si uite asa inca un posibil proces pierdut....deontologie profesionala nu mai exista stimabile??
Omul a apelat la acest forum sa fie ajutat.....nu sa asiste la o discutie interminabila despre cine pe cine plateste....si daca ne gandim mai bine....ca tot a fost mentionat de dvs ca pe noi(consilierii ne platesc altii pentru munca pe care o facem.....sau NU)....dvs nu sunteti platit de altii?.....si daca stau bine sa ma gandesc...nu tot pentru munca pe care o faceti.......sau NU?!
Deocamdata stimabile...cu toata consideratie de care dau dovada..in acest moment...poate desi nu este cazul sa ne laudam...avem mai mule dosare decat puteti visa.....si daca doriti...putem sa va dam si dvs......credeti ca este o rusine?
Eu zic sa ne explice colegul mai bine cum sta problema...suntem aici sa-l ajutam nu?
Buna ziua,
d-le Marculescu,va rog sa-mi spuneti ce inseamna:firma(recuperare)...imputernicita de banca....ce se intelege din asta?cei de la banca spun ca pana in acest moment creditul este inca la banca,adica acea firma de recuperari ce rol are aici....?
Va multumesc pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Credit vandut denisatoma denisatoma Buna seara, Am un credit de 25500 facut la bcr la care ramasesem restanta. Astazi am fost sa platesc si am aflat ca mi s-a vandut la o firma de ... (vezi toată discuția)
Notificare cesiune de creanta/credit mirelutza_miry mirelutza_miry Buna ziua . Am si eu o problema cu o Notificare primita in urma cu aproape o luna care spune cam asa ,,SC 1 SRL, persoana juridica romana ...cu sediul in ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de recuperare ThisIsIt ThisIsIt Buna ziua.Acum 3 ani am avut o descoperire de cont la care plateam o dobanda lunara de 20 ron. intotdeauna puneam cateva sute de lei ca sa ma asigur ca 6-7 ... (vezi toată discuția)