Am o dilema in legatura cu pensia de urmas si aceasta ar fi :
Am 21 de ani si primesc pensie de urmas in urma decesului mamei mele in urma cu 4 ani. Pana acum am dus adeverinta de student ca sa primesc in continuare pensia, dar nu stiu sigur cat imi mai pot continua studiile la facultatea curenta deoarece este foarte posibil sa-mi pierd locul la buget.
Intrebarea mea este: Pot sa iau adeverinta si din alta parte sau exista vreo portita pentru a putea obtine acea pensie fara a fi nevoie sa fiu la facultate, deoarece as dori sa muncesc.
Astept raspuns
Parca imi amintesc prezenta unei rude sau ceva de genu, dar nu stiu daca era in calitate de martor sau nu, tot ce stiu este ca respectivul se cunostea cu notarul. Si da eram minor, sunt barbat, aveam 16 - 17 ani
Deschid acest subiect pentru a ma lamuri cu o problema legata de o mostenire.
Ca sa inteleaga cei care sunt in masura sa-mi dea un raspuns la problema mea voi da mai multe detalii legate de imprejurari.
Am 21 de ani. Mama mea s-a stins pe cand aveam 16 ani, si am ramas doar cu tatal meu pe care il lovise o depresie puternica. Odata cu moartea ei, a venit si o mostenire, adica jumatate din tot ce aveam eu cu tatal meu a fost dat in jumatate.
Avand 16 ani, aveam incredere deplina in el si nu stiam cum merge treaba cu mostenirea,cu impozitele si alte chestii de genu, asa ca dansul m-a convins sa-i cedez lui jumatatea mea,printr-o procedura la notar. pentru " a nu fi nevoit sa platesc impozit pe partea mea" deoarece nu aveam o sursa de venit. Va dati seama cand am auzit ca e posibil pe viitor sa fiu nevoit sa dau niste bani,si bazandu-ma pe incredere maxima, dupa cum am mai zis, i-am cedat partea mea tatalui meu.
Intre timp tatal meu s-a vindecat de acea depresie si relatia dintre noi doi s-a subrezit in cel mai nasol mod. In ce sens subrezit : acuzari, certuri, ma da afara din casa si alte chestii asemanatoare.
Nu vreau sa povestesc viata mea personala pe forum dar am vrut sa explic situatia pentru a ajunge la un raspuns.
Poate tatal meu ca intr-un moment de nebunie sa faca testament sau sa ma dea calumea afara din casa, dat fiind ca pe acte nu apare numele meu? Sau mai bine, am cum sa-mi recuperez jumatatea mea de avere, specificand ca el a fost internat in "spitale pentru oameni cu probleme psihologice", si are si probleme cu alcolul?
Sper sa mi se dea un raspuns,deoarece sunt disperat.
Multumesc anticipat