avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de urmas

Buna ziua,

Am o dilema in legatura cu pensia de urmas si aceasta ar fi :

Am 21 de ani si primesc pensie de urmas in urma decesului mamei mele in urma cu 4 ani. Pana acum am dus adeverinta de student ca sa primesc in continuare pensia, dar nu stiu sigur cat imi mai pot continua studiile la facultatea curenta deoarece este foarte posibil sa-mi pierd locul la buget.
Intrebarea mea este: Pot sa iau adeverinta si din alta parte sau exista vreo portita pentru a putea obtine acea pensie fara a fi nevoie sa fiu la facultate, deoarece as dori sa muncesc.
Astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:59, 8 Septembrie 2011
1. Conform Legii 263/2010 puteti beneficia de pensie de urmas, intre 16-26 de ani numai daca frecventati o forma de invatamant.
2. - Puteti ca in timp ce urmati facultatea sa aveti si un job sau mai multe.
- In timp ce sunteti student pensia de urmas se poate cumula cu orice alt venit, indiferent de cuantumul acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas marian433 marian433 Salut, Am si eu nevoie de o informatie,am terminat prima facultate in 2015,in prezent m am inscris la alta am 24 de ani dar nu mai pot sa ma duc la ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie de urmas cu alte venituri rdinamix rdinamix Buna! am mai intrebat diverse persoane insa raspunsurile difera de la om la om! Eu sunt student orfan de ambii parinti si primesc o pensie in urma acestora si ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas Romario1994 Romario1994 Buna ziua. Am o intrebare in legatura cu o pensie de urmas. Beneficiez de o pensie de urmas, sunt student la facultate la zi. dar o sa ma transfer la fara ... (vezi toată discuția)