avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare in legatura cu o mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare in legatura cu o mostenire

Buna ziua,

Deschid acest subiect pentru a ma lamuri cu o problema legata de o mostenire.
Ca sa inteleaga cei care sunt in masura sa-mi dea un raspuns la problema mea voi da mai multe detalii legate de imprejurari.
Am 21 de ani. Mama mea s-a stins pe cand aveam 16 ani, si am ramas doar cu tatal meu pe care il lovise o depresie puternica. Odata cu moartea ei, a venit si o mostenire, adica jumatate din tot ce aveam eu cu tatal meu a fost dat in jumatate.
Avand 16 ani, aveam incredere deplina in el si nu stiam cum merge treaba cu mostenirea,cu impozitele si alte chestii de genu, asa ca dansul m-a convins sa-i cedez lui jumatatea mea,printr-o procedura la notar. pentru " a nu fi nevoit sa platesc impozit pe partea mea" deoarece nu aveam o sursa de venit. Va dati seama cand am auzit ca e posibil pe viitor sa fiu nevoit sa dau niste bani,si bazandu-ma pe incredere maxima, dupa cum am mai zis, i-am cedat partea mea tatalui meu.
Intre timp tatal meu s-a vindecat de acea depresie si relatia dintre noi doi s-a subrezit in cel mai nasol mod. In ce sens subrezit : acuzari, certuri, ma da afara din casa si alte chestii asemanatoare.
Nu vreau sa povestesc viata mea personala pe forum dar am vrut sa explic situatia pentru a ajunge la un raspuns.
Poate tatal meu ca intr-un moment de nebunie sa faca testament sau sa ma dea calumea afara din casa, dat fiind ca pe acte nu apare numele meu? Sau mai bine, am cum sa-mi recuperez jumatatea mea de avere, specificand ca el a fost internat in "spitale pentru oameni cu probleme psihologice", si are si probleme cu alcolul?

Sper sa mi se dea un raspuns,deoarece sunt disperat.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:38, 18 Iulie 2011
buna ziua,
mai exact ce act i-ati facut tatalui dvs la notar?
Din cate imi amintesc, era ceva legat de un act de partajare in care semnam ca ii cedez partea mea de avere. Toata procedura a costat 1400 RON.
am inteles, dar dvs la momentul semnarii acelui act de partaj erati minora.
ati fost asistata de cineva la momentul perfectarii actului?
Parca imi amintesc prezenta unei rude sau ceva de genu, dar nu stiu daca era in calitate de martor sau nu, tot ce stiu este ca respectivul se cunostea cu notarul. Si da eram minor, sunt barbat, aveam 16 - 17 ani
Ce inseamna "constatarea nulitatii certificatului de mostenitor" si cum as putea sa dovedesc.?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere zburdalnicul zburdalnicul Buna ziua, Am si eu o dilema referitor la cazul in care ma aflu. Tatal meu a murit acum 20 de ani iar in urma acestuia mama mea a mostenit 10/16 din avere, eu ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune Iuliaraisa Iuliaraisa Buna ziua, Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme, bunicul meu a decedat acum 5 ani, ramanand in viata decat bunica mea, ... (vezi toată discuția)
Succesiune VldGabriela VldGabriela Buna ziua! Va deranjez cu niste intrebari legate de o succesiune o sa incerc sa fiu cat mai explicita. Tatal meu a murit cand aveam 2 ani deci sunt ... (vezi toată discuția)