avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare in legatura cu o mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare in legatura cu o mostenire

Buna ziua,

Deschid acest subiect pentru a ma lamuri cu o problema legata de o mostenire.
Ca sa inteleaga cei care sunt in masura sa-mi dea un raspuns la problema mea voi da mai multe detalii legate de imprejurari.
Am 21 de ani. Mama mea s-a stins pe cand aveam 16 ani, si am ramas doar cu tatal meu pe care il lovise o depresie puternica. Odata cu moartea ei, a venit si o mostenire, adica jumatate din tot ce aveam eu cu tatal meu a fost dat in jumatate.
Avand 16 ani, aveam incredere deplina in el si nu stiam cum merge treaba cu mostenirea,cu impozitele si alte chestii de genu, asa ca dansul m-a convins sa-i cedez lui jumatatea mea,printr-o procedura la notar. pentru " a nu fi nevoit sa platesc impozit pe partea mea" deoarece nu aveam o sursa de venit. Va dati seama cand am auzit ca e posibil pe viitor sa fiu nevoit sa dau niste bani,si bazandu-ma pe incredere maxima, dupa cum am mai zis, i-am cedat partea mea tatalui meu.
Intre timp tatal meu s-a vindecat de acea depresie si relatia dintre noi doi s-a subrezit in cel mai nasol mod. In ce sens subrezit : acuzari, certuri, ma da afara din casa si alte chestii asemanatoare.
Nu vreau sa povestesc viata mea personala pe forum dar am vrut sa explic situatia pentru a ajunge la un raspuns.
Poate tatal meu ca intr-un moment de nebunie sa faca testament sau sa ma dea calumea afara din casa, dat fiind ca pe acte nu apare numele meu? Sau mai bine, am cum sa-mi recuperez jumatatea mea de avere, specificand ca el a fost internat in "spitale pentru oameni cu probleme psihologice", si are si probleme cu alcolul?

Sper sa mi se dea un raspuns,deoarece sunt disperat.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:38, 18 Iulie 2011
daca vi s-a desemnat un tutore si in prezenta si cu acceptul acestuia dvs. ati cedat cota parte din mostenire, la notar in favoarea tatalui dvs., procedura a fost legala.
in acest caz nu aveti ce face.
dar indicat este sa mergeti la un avocat si sa cereti o consultatie juridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere zburdalnicul zburdalnicul Buna ziua, Am si eu o dilema referitor la cazul in care ma aflu. Tatal meu a murit acum 20 de ani iar in urma acestuia mama mea a mostenit 10/16 din avere, eu ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune Iuliaraisa Iuliaraisa Buna ziua, Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme, bunicul meu a decedat acum 5 ani, ramanand in viata decat bunica mea, ... (vezi toată discuția)
Succesiune VldGabriela VldGabriela Buna ziua! Va deranjez cu niste intrebari legate de o succesiune o sa incerc sa fiu cat mai explicita. Tatal meu a murit cand aveam 2 ani deci sunt ... (vezi toată discuția)