avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua! Va deranjez cu niste intrebari legate de o succesiune o sa incerc sa fiu cat mai explicita. Tatal meu a murit cand aveam 2 ani deci sunt mostenitoare. Bunicul meu din partea tatalui a murit si el acum un an iar bunica mea m-a chemat sa facem succesiunea. Tatal meu mai are o sora si ea mostenitoare. In primul rand eu nu stiu ce avere au, casa in care locuiau bunicii mei am inteles ca a facut contract de vanzare-cumparare pe numele sorei tatalui pe cand traia bunicul meu... in aceste conditii eu la casa nu mai am nici un drept? dar nu am vazut nici un act care sa conteste acest lucru nu ar trebui sa mi se arate? In al doilea rand am fost chemata pentru niste pamanturi si o alta casa dar nici despre acele lucruri nu stiu si daca este trecut tot in masa succesorala. Inca nu am semnat succesiunea notara nu prea mi-a explicat nimic eu nu ma pricep am inteles ca vroia sa ma puna sa semnez ca partea bunicii sunt de acord sa o dea fiicei ei. O alta intrebare ar fi as putea sa cer bani in locul pamanturilor pe care se fac succesiunea? Astept un raspuns. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 16:27, 16 Iunie 2013
Nu puteti cere bani!

Succesiunea se accepta pur si simplu.

Daca nu doriti sa acceptati succesiunea, atunci dati o declaratie de renuntare.

Bunurile care intra la masa succesorala sunt cele ce se aflau in patrimoniul defunctului la momentul decesului acestuia.

In certificatul de mostenitor pe care il obtineti de la notar, vor fi enumerate bunurile ce va revin si cotele aferente fiecaruia.

Ulterior puteti face o iesire din indiviziune, iar bunurile ce nu vor fi comod partajabile in natura se vor atribui unuia dintre mostenitori, iar acesta va fi obligat la plata sultei echivalente cu cotele ce revin celorlalti mostenitori din acel bun.
Multumesc pentru raspuns! In legatura cu ce am intrebat mai sus si anume semnarea sa cedez partea bunicii fetei ei pot semna ca nu sunt de acord? dupa ce nu va mai fi bunica am dreptul si la partea ei sau poate face intre timp act de vanzare-cumparare pe partea ei?
Sa inteleg ca bunica a acceptat suucesiunea? Daca este asa, atunci nu va puteti impotrivi ca bunica sa-si cedeze partea ei de mostenire fiicei, deoarece bunica atata timp cat este in viata poate face ce vrea cu bunurile ei ( mostenite sau nu ).
Daca renunta la mostenire atunci partea ei se impartea intre toti ceilalti mostenitori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la mostenire mircea aurelian lucian mircea aurelian lucian Buna ziua , tatal meu a renuntat la mostenirea dupa tatal lui ,in 2017,cand a renuntat,mama lui era in viata,a renuntat in favoarea surorii sale. Acum ,am ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate dezbatere mostenire gabiconstanta gabiconstanta bunicii mei nicolae si anica au avut 4 fete .--ionica , nela , lia , tudorita . in anul 1970 bunicul nicolae a decedat - sa facut succesiune - au ... (vezi toată discuția)
Cedare drepturi proprietate Anniemax Anniemax Buna ziua. Am o problema legata de o mostenire. Exista vreun act pe care il pot face prin care pot ceda unei alte persoane drepturile ce ar urma sa mi se ... (vezi toată discuția)