avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntarea la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntarea la mostenire

Buna ziua , tatal meu a renuntat la mostenirea dupa tatal lui ,in 2017,cand a renuntat,mama lui era in viata,a renuntat in favoarea surorii sale. Acum ,am gasit un titlu de proprietate pe 4 persoane ,in care apar o casa si mai multe pamanturi, unul din cei 4 de pe titlu de proprietate este tatal tatalui meu,adica nu este facuta succesiunea.
Mai are tatal meu drept dupa succesiune la partea lui din bunurile ce sunt pe acel titlu de proprietate?
Asadar,renuntand la mostenire la notar, renunta la toate bunurile provenite de la tatal lui sau doar la acele bunuri dupa care era facuta succesiune la data semnarii renuntarii?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:19, 10 Februarie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand, tatăl dvs a renunțat pur și simplu la succesiunea tatălui sau. Nu "în favoarea" mătușii. Nu exista renunțare "în favoarea" cuiva.

În al doilea rand, renunțarea privește strict masa succesorala ramasa după defunctul respectiv.
Deci, teoretic tatăl dvs a renunțat doar la moștenirea bunicului.
Dar....dacă bunicul dvs a decedat după străbunicul, înseamnă că moștenește o cota, fiindcă era în viața la data cand a murit străbunicul.
Aceasta cota pe care bunicul a mostenit-o de la tatăl sau, face parte din intreaga masa succesorala, masa la care tatăl dvs a renunțat.
Deci răspunsul la întrebarea dvs este nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunici madalin981 madalin981 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea chestiune: Suntem 3 persoane (eu (sau nepotul), tata si bunicul) plus bunica care este decedata. Am ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate dezbatere mostenire gabiconstanta gabiconstanta bunicii mei nicolae si anica au avut 4 fete .--ionica , nela , lia , tudorita . in anul 1970 bunicul nicolae a decedat - sa facut succesiune - au ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii după bunicii din partea tatălui (decedat și el) în instanță. cum pot intra în posesia moștenirii? mariancristielena mariancristielena Buna ziua ,de 4 ani de zile exista un proces pe rol la judecatoria sect .2,pt dezbaterea succesiuni, tatal meu a fost chemat in instanta de un cumnat , sotul ... (vezi toată discuția)