avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters215993

Activitate ContSters215993

Eu am fost si la un notar si mi-a spus ca totul tine de noroc, ca orice act poate fi contestat si nu inteleg de ce. Mi s-a spus ca dupa ce moare o persoana (in cazul acesta batranul), cei care au drept asupra locuineti sunt nepotii ei.Am ramas usor uimita cand mi s-au spus ca am 50% sanse de a ramane cu apartamentul si 50% sanse de a-l pierde imediat ce nepotii contesta testamentul.Testamentul poate fi atacat de nepoti si inainte de maortea batranei (de ex. sub pretextul ca nu e ingrijita bine, chiar daca nu e adevarata acest lucru)?Si daca da cum as putea evita acest lucru?
Nepotii sunt de la fratele/ sora batranei pentru ca cei doi nu au avut copii. Si in cazul in care acesti nepoti ataca testametul au vreo posibilitate de a castiga ceva?Actul de discernamant il faceam la recomandarea notarului.Multumesc anticipat!
Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina mie, lasandu-mi-l printr-un testament (legal, la notar), dar aici intervine o problema: doamna are 4 nepoti din partea ei si ma gandesc ca vor dori apartamentul, desi nu prea au tinut legatura. Intrebarea mea e urmatoarea acum: in ce masura poate fi atacat testamentul dupa si inaintea decesului doamnei, dar si daca exista o metoda mai sigura in care imi poate lasa apartamentul(va rog sa-mi explicat in ce consta aceasta metoda si despre cam cati bani ar fi vorba).