avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Activitate cameliaandreescu

Activitate cameliaandreescu

Buna ziua,

Este vorba de un bloc cu 10 etaje, 4 apartamente pe etaj si 2 scari. Sunt cateva apartamente cu restante foarte mari (nu au mai platit nimic in ultimul an sau chiar mai mult). In acest bloc locuiesc parintii mei. In bloc doar cateva apartamente au centrala proprie (15-20 maxim). Totul a inceput pe la jumatatea verii cand le-a fost oprita apa calda. Administratorul a zis ca o sa se rezolve. Au avut incredere in ea ca e si vecina. Cand au trebuit sa primeasca caldura nu li s-a dat (pe administratora nu o afecteaza, are centrala proprie). Lumea s-a impcentat si a inceput sa se intereseze in stanga si dreapta, Le-a fost data si caldura DAR intre timp mai multe persoane au sunat la electrica, apanova......si toate utilitatile sa vada situatia. Tocmai au aflat ca blocul are datorii MULT mai mari decat cele afisate la avizier si s-ar putea sa li se inchida din nou caldura, apa calda si chiar si apa rece.
Administratora nu recunoaste nimic si in continuare nu face nimic sa recupereze banii de la restantieri, si sa explice ce e cu facturile neafisate la avizier (facturi vechi si din 2009). Cui ne putem adresa pentru rezolva acesta problema. Au cautat un alt administrator (sa o schimbe dar in situatia blocului nu se prea baga nimeni).
Ne trebuie o verificare a actelor (nu vreau sa acuz pe nimeni dar de ce nu sunt facturi neplatite si ne declarate ca fiind neplatie) si totodata recuperarea banilor de la restantieri (de dat acestia in judecata) si de schimbat administratora, comisia de cenzori, presedinta de bloc.
A fost o adunare de bloc in care majoritatea locatarilor si-au dat accordul scris ca sunt de acord cu orice masura (schimbare administrator, dat in judecata restantieri, orice) pentru rezolvarea situatiei blocului.

Cui sa ne adresam? Ce putem face?

Va multumesc.
Si as mai avea o intrebare. De unde pot sa aflu unde a fost facuta succesiunea. Fiica fratelui bunicului nu mai are nici un act legat de succesiune (intre timp, prin 1985, a vandut casa mostenita de la tatal ei - care era bagata in succesiune) si nici nu stie data la care a fost facuta succesiunea. Avem doar certificatul de deces.
Buna ziua,

Este vorba de un loc de veci (2 morminte) care initial au apartinut bunicului si celor 2 frati ai lui.

Unul din fratii bunicului a murit in anul 1970 iar sotia si fiica nu a declarat partea lui din locul de veci la succesiune.
Deasemenea a fost facut un act de mana (prin 1975) intre bunicul si celalat frate pe de o parte si fiica si sotia fratelui decedat cum ca ele cedeaza partea lor din locul de veci contra unui teren. Terenul a fost imediat trecut la notariat pe numele fiicei, dar pentru locul de veci nu au mai facut actele.
De la fratele decedat a mai ramas fiica, sotia decedand anul trecut. Fiica a zis ca sa ne descurcam si ca daca e sa dea vreo semnatura de renuntare da.

Acum in acte sunt 3 proprietari cu parti egale: eu (am partea bunicului care a decedat acum 1 an), tata care are partea celuilalt frate al bunicului care a ramas in viata (prin act de donatie) si fratele decedat in 1970.
Toate taxele la cimitir sunt platite la zi de noi.

Cum as putea face sa trecem si partea acelui frate pe numele nostru (al meu sau al tatalui).

Va multumesc.

Discuție Acte gresite
Buna ziua,

Bunica a decedat acum cateva luni, iar in casa nu am gasit certificatul de nastere.
Scotand duplicatul din satul unde s-a nascut am realizat ca data nasterii e 16 aprilie si nu 26 aprilie cum stiam noi. In buletin, certificatul de deces, actul de cumparare a casei.este trecuta ca data a nasterii 26 aprilie iar CNP-ul atribuit prin anii 90 si scris de mana pe buletinul ei este tot cu 26.

Cautand prin acte am realizat ca pe certificatul de casatorie scrie tot 16 aprilie. Buletinul a fost facut in 1977 si nu l-a mai schimbat de atunci.

Ce putem face? Dorim sa deschidem succesiunea si nu stiu ce sa fac. Cum sa ma prezint la notariat cu astfel de acte si ce sa zic?

Va multumesc.