avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi
Forum Activitate tarabostes1989

Activitate tarabostes1989

Am infiintat un SRL cu un asociat pe un domeniu de productie in care aportul manoperei in produs este de 30% din pretul de vanzare. Deoarece firma este la inceput si noi ca si patroni lucram si produsele . Pentru ca nu suntem angajati , la firma noastra , nu putem identifica manopera in produs , se poate doar materie prima , curent si alte costuri . Cum putem justifica aceasta manopera neavand angajati si nefiind angajati ? Altfel aceasta manopera intra in profitul firmei pentru care trebuie platit impozitul aferent .
Vand produse mestesugaresti : cosuri de rachita , ceramica , tesaturi etc . De ex : cand mergi la o piata organizata ti se cere : aviz de insotire a marfii ( pe care notezi denumirea pietei si locul ) dar atunci cand esti ambulant si mergi din poarta in poarta si poti sa mergi 3 zile si pe urma sa te intorci la sediu cum notezi pe aviz sau daca este necesar ? sau este un aviz special pt acest comert ? . Asta referitor la avizul de insotire . Pe langa acesta , obligatorie casa de marcat . mai trebuie si altceva pentru produsele mestesugaresti ?
mersi de raspuns , dar doar ati explicat care este nr caen-ului , pe care il stiam si eu ..... eu am zis " acte necesare " . sper sa ma poata ajuta cineva .
Buna ziua . Referitor la titlul subiectului , ceea ce ar insemna , un comert ambulant " din poarta in poarta " as vrea sa stiu ce acte trebuie sa detin in timpul cat ma deplasez pe drum cu marfa de vanzare , marfuri nealimentare . De exemplu vanzari prin sate din poarta in poarta , cum veneau oamenii cu fructe la poarta .