Comert cu amanuntul efectuat in afara magazinelor , standurilor , chioscurilor si pietelor ; activitati care se desfasoara la beneficiari si/sau in afara sediilor proprii
Buna ziua . Referitor la titlul subiectului , ceea ce ar insemna , un comert ambulant " din poarta in poarta " as vrea sa stiu ce acte trebuie sa detin in timpul cat ma deplasez pe drum cu marfa de vanzare , marfuri nealimentare . De exemplu vanzari prin sate din poarta in poarta , cum veneau oamenii cu fructe la poarta .
caen 4799-activitati de comert cu amanuntul desfasurat prin:vanzari directe sau prin comis-voiajorilor,prin intermediul automatelor de vandut produse, comert direct cu combustibil(ulei pentru incalzit, lemne de foc) livrate la domiciliul clientilor, comert cu amanuntul prin comisionari, dar atentie : COMERT CU AMANUNTUL al oricarui tip de produs , in orice mod care nu este inclus in clasele precedente.
caen 4791- vezi comanda postala, internet, televiziune, radiou, telefon, cumparatorul alege in baza reclamelor, cataloagelor.
mersi de raspuns , dar doar ati explicat care este nr caen-ului , pe care il stiam si eu ..... eu am zis " acte necesare " . sper sa ma poata ajuta cineva .
=D>in primul rind Documentul justificativ de provenienta al produsului care-l vindeti,receptia lui..si apoi mai asteptam lamuriri sa vedem de ce mai aveti nevoie..asa cum a spus si colega@gabrielle
Vand produse mestesugaresti : cosuri de rachita , ceramica , tesaturi etc . De ex : cand mergi la o piata organizata ti se cere : aviz de insotire a marfii ( pe care notezi denumirea pietei si locul ) dar atunci cand esti ambulant si mergi din poarta in poarta si poti sa mergi 3 zile si pe urma sa te intorci la sediu cum notezi pe aviz sau daca este necesar ? sau este un aviz special pt acest comert ? . Asta referitor la avizul de insotire . Pe langa acesta , obligatorie casa de marcat . mai trebuie si altceva pentru produsele mestesugaresti ?
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.