avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandru Munteanu

Activitate Alexandru Munteanu

1. Se poate face contract de imprumut intre parinti si sora vitrega. Astfel, cei 11.000 de euro ar intra in masa succesorala ca o un debit datorat defunctilor, care s-ar reduce din partea sorei vitrege prin confuziune.

2. Contractul de vanzare-cumparare intre parinti si copiii este prezumat a fi donatie deghizata si deci poate reintra in masa succesorala, in cazul atacarii contractului in instanta. Puteti rasturna prezumtia daca dovediti plata reala, spre exemplu prin extrase bancare care sa arate transferuri de bani din contul dvs. in contul parintilor, chiar daca acestia sunt returnati dvs. Vanzarea apartamentului parintilor si cumpararea altuia de catre acestia pe numele dvs. ar fi mai greu de atacat, desi ati putea avea dreptate, banii provenind de la parinti reprezinta practic o gratificare.

3. Nu se poate ce vreti dvs.

Solutia cea mai eleganta este un testament prin care sa se lase sorei doar rezerva succesorala.
Camera Deputaților, cameră decizională, tocmai a adoptat o inițiativă legislativă privind reducerea patrimoniului inițial de la 1050 lei la doar 200 de lei, sumă fixă. Astfel, legiuitorul renunță la regula de un salariu minim pe economie în cazul asociațiilor, dar nu și în cazul fundațiilor. Legea este la promulgare.

Ce părere aveți?

[ link extern ]

Răspuns la discuția Înființarea unui ONG
Puteți înființa dacă are cel puțin 14 ani, când are capacitate de exercițiu restrânsă și drept de administrare a unui patrimoniu redus. Nu puteți însă să aveți în Consiliul Director (rol de administrare) persoane fără capacitate de exercițiu deplină, deci cu vârsta minimă de 18 ani, în general. Totodată, puteți constitui organisme de conducere fără rol de administrare, pentru care vârsta minimă este tot de 14 ani.
Ce documente trebuie prezentat la AMOFM pentru comunicarea găsirii unui loc de muncă și încetarea plății ajutorului de șomaj? Fostul șomer trebuie să se prezinte în persoană sau poate mandata o altă persoană?

Multumesc anticipat
Nu puteți renunța la cetățenia română în acest caz.
Răspuns la discuția 10 ani de inchisoare.
Deci trebuie să ispășească 2/3, corect?
După cum știți deja, Dan Voiculescu a primit 10 ani de închisoare în dosarul ICA și mă gândeam când ar putea fi eliberat condiționat. Articolul 100 vorbește de pedepse de până la 10 ani si la peste 10 ani.

Care i se aplică lui Dan Voiculescu?
Art. 100
Condiţiile liberării condiţionate în cazul pedepsei închisorii
(1) Liberarea condiţionată în cazul închisorii poate fi dispusă, dacă:
a) cel condamnat a executat cel puţin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depăşeşte 10 ani, sau cel puţin trei pătrimi din durata pedepsei, dar nu mai mult de 20 de ani, în cazul închisorii mai mari de 10 ani;
b) cel condamnat se află în executarea pedepsei în regim semideschis sau deschis;
c) cel condamnat a îndeplinit integral obligaţiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, afară de cazul când dovedeşte că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească;
d) instanţa are convingerea că persoana condamnată s-a îndreptat şi se poate reintegra în societate.
(2) În cazul condamnatului care a împlinit vârsta de 60 de ani, se poate dispune liberarea condiţionată, după executarea efectivă a jumătate din durata pedepsei, în cazul închisorii ce nu depăşeşte 10 ani, sau a cel puţin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii mai mari de 10 ani, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în alin. (1) lit. b)-d).
(3) În calculul fracţiunilor de pedeapsă prevăzute în alin. (1) se ţine seama de partea din durata pedepsei ce poate fi considerată, potrivit legii, ca executată pe baza muncii prestate. În acest caz, liberarea condiţionată nu poate fi dispusă înainte de executarea efectivă a cel puţin jumătate din durata pedepsei închisorii, când aceasta nu depăşeşte 10 ani, şi a cel puţin două treimi, când pedeapsa este mai mare de 10 ani.
(4) În calculul fracţiunilor de pedeapsă prevăzute în alin. (2) se ţine seama de partea din durata pedepsei ce poate fi considerată, potrivit legii, ca executată pe baza muncii prestate. În acest caz, liberarea condiţionată nu poate fi dispusă înainte de executarea efectivă a cel puţin o treime din durata pedepsei închisorii, când aceasta nu depăşeşte 10 ani, şi a cel puţin jumătate, când pedeapsa este mai mare de 10 ani.
(5) Este obligatorie prezentarea motivelor de fapt ce au determinat acordarea liberării condiţionate şi atenţionarea condamnatului asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune, dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere.
(6) Intervalul cuprins între data liberării condiţionate şi data împlinirii duratei pedepsei constituie termen de supraveghere pentru condamnat.
Răspuns la discuția Noul cod penal
Nu există nici o modalitate, nu încercați focul cu degetul, riscați să vă ardeți
Răspuns la discuția Facebook
Nu aveti dreptul de a folosi imaginea altor persoane fără acordul lor explicit, cu atat mai mult daca nu sunt persoane publice.
Răspuns la discuția Amnistiere
Nici o amnistiere nu a fost data si nici nu e probabil sa se dea