Nu are stagiu de cotizare. In ultimelen12 luni are doar 17 zile lucrate, de aceea calculul la concediu medical e zero. Dar nu stiu de ce programul i-mi calculeaza BASS pe o indemnizatie = 0.
Buna ziua. Am un salariat angajat din luna iunie. In luna iulie a avut un concediu medical cu cod indemnizatie 06. Are doar 17 zile lucrate, deci nu are stagiul minim de cotizare. Concediul medical a fost platit ptr. ca era urgenta. In august are continuare la concediul medical dar cu cod 01. Acesta nu se ploate plati, ptr. ca nu are stagiu. Am introdus in salarii doar perioada concediului medical cu suma-calcul zero, dar in d 112 se calculeaza BASS la CM chiar daca indemnizatia e zero iar pe statul de plata la pensii apare suma si la rest plata am suma cu minus.
Cum trebuie sa procedez?
Va multumesc!
Tichetele cadou peste limita a 150RON/eveniment/salariat acordate de angajator propriilor angajati cu ocazia Pastelui sunt impozabile? Se datoreaza contributii sociale( individuale si cele datorate de angajator)?
In CCM este prevazut ca se acorda tichete cadou cu ocazia Pastelui si este prevazuta si valoarea tichetelor cadou.
Buna ziua. Am nevoie urgent de ajutor. In urma controlului de la ITM trebuie sa platim salariatilor lichidati prima de vacanta ( prima ce nu a fost platita). Cum se poate face acest lucru? Doar prin rectificativa la luna in care s-au lichidat?
Buna ziua. Am nevoie urgent de ajutor: Un salariat a avut un accident in timpul serviciului in luna decembrie 2010. Concediul medical a avut codul de indemnizatie 01 pana in prezent. ITM, a fost anuntat dar cazul s-a rezolvat doar in luna aprilie cand s-a depus la pensii o copie dupa avizul ITM a dosarului de cercetare, o copie a procesului verbal de cercetare si o copie FIAM. Datele acestea le-am aflat doar in iulie, ca accidentul de munca s-a finalizat si ca s-a depus si la pensii dosarul. In tot acest timp( decembrie 2010 - iulie 2011) angajatul a avut concedii medicale cu cod 01 si a fost platit ca atare iar concediile medicale au fost depuse la sanatate. Ce este de facut in cazul acesta? Trebuie recalculate salariile dupa cod 03, cum fac pentru ca concediile medicale erau cu cod 01 si au fost depuse? Daca va avea concediu medical pe august tot cu cod 01 ce trebuie facut avand in vedere ca e accident de munca si ar trebui cod 03? Astept in raspuns urgent, va multumesc.