Dna avocat, dv. ati spus ca nu sunt decazuta din dreptul de mostenitor chiar daca au trecut 9 luni de la decesul tatalui meu si succesiunea nu s-a dezbatut. Sunt nelamurita pt.ca mi-a mai raspuns cineva si a spus ca daca in termen de 6 luni de la deces nu am dat declaratie ca accept sau renunt la mostenire atunci sunt straina de ea.Acum mama vitrega ma cheama la succesiune pt. ca vrea sa vanda apartamentul. A spus ca imi va trimite notarul citatie pt. ami comunica data la care trebuie sa merg sa semnez. Este posibil ca notarul sa ma citeze pt. a spune ca am decazut din dreptul de mostenitor sau ea trebuie sa se adreseze ,in acest caz , instantei?
As dori si eu o informatie:daca,dupa 9 luni ,de la decesul tatalui meu,nu am facut nici o declaratie de acceptare a mostenirii pot fi decazuta din dreptul de mostenitor?Mentionez ca nu s-a dezbatut succesiunea.
AU TRECUT 9LUNI DE LA DECESUL TATALUI MEU.PARINTII MEI AU DIVORTAT ACUM CATIVA ANI.EL S-A RECASATORIT SI MAI ARE 3COPII.MAMA VITREGA NE-A CHEMAT(PE MINE SI SORA MEA) ACUM LA SUCCESIUNE.MENTIONEZ CA ESTE VORBA DE UN APARTAMENT CU 4CAMERE SI O MASINA.AS DORI SA STIU DACA MAI AM DREPTUL LA MOSTENIRE,SI CARE ESTE COTA PARTE CARE NI SE REVINE LA FIECARE DINTRE NOI.VA MULTUMESC