avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNEA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNEA

AU TRECUT 9LUNI DE LA DECESUL TATALUI MEU.PARINTII MEI AU DIVORTAT ACUM CATIVA ANI.EL S-A RECASATORIT SI MAI ARE 3COPII.MAMA VITREGA NE-A CHEMAT(PE MINE SI SORA MEA) ACUM LA SUCCESIUNE.MENTIONEZ CA ESTE VORBA DE UN APARTAMENT CU 4CAMERE SI O MASINA.AS DORI SA STIU DACA MAI AM DREPTUL LA MOSTENIRE,SI CARE ESTE COTA PARTE CARE NI SE REVINE LA FIECARE DINTRE NOI.VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 21:42, 21 Iulie 2011
Sotia are dreptul la 1/4 iar copii la 3/4 din mostenire. Daca bunurile au fost cumparate in timpul casatoriei ele sunt bunuri comune, astfel sotia are deja 1/2 din bunurile cumparate in timpul casatoriei.
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de moștenire după tată decedat flde66 flde66 Tatăl meu s-au despărțit de mama mea in 1973. Ulterior s-a recăsătorit, noua soție avea o fiică din a căsătorie anterioară. In timpul acelei ... (vezi toată discuția)
Ce am drept să moștenesc? cornelia72 cornelia72 Părinții mei au divorțat când eram mică (6 ani) iar eu am fost crescută de mama (care nu sa recăsătorit). Nu am păstrat legătura cu tata, care a ... (vezi toată discuția)
Drept de urmas in urma decesului unui parinte alba.ciprian alba.ciprian tatal meu s-a recasatorit cu o doamna ,au cumparat impreuna o casa si ne-am mutat impreuna toti trei in ea , dupa 13 ani de casnicie el a murit ,eu am ramas ... (vezi toată discuția)