avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNEA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNEA

As dori si eu o informatie:daca,dupa 9 luni ,de la decesul tatalui meu,nu am facut nici o declaratie de acceptare a mostenirii pot fi decazuta din dreptul de mostenitor?Mentionez ca nu s-a dezbatut succesiunea.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:04, 25 Iulie 2011
daca nu s-a deschis procedura dezbaterii succesiunii, nu sunteti decazuta din drepturi, termenul de 6 luni de acceptare a succesiunii curge de la data deschiderii ei
si cum succesiunea se deschide prin moarte.. aveati 6 luni de la deces, sa va exprimati dorinta in privinta mostenirii.
dupa acest termen, daca nu ati dat declaratie la notar ( fie ca acceptati mostenirea , fie ca nu, fie ca o acceptati sub beneficiu de inventar) , ori faceti dovada ca ati acceptat-o tacit, ori sunteti straina de ea.
daca nu exista intelegere intre mostenitori privind dezbaterea mostenirii, va veti adresa instantei
Dna avocat, dv. ati spus ca nu sunt decazuta din dreptul de mostenitor chiar daca au trecut 9 luni de la decesul tatalui meu si succesiunea nu s-a dezbatut. Sunt nelamurita pt.ca mi-a mai raspuns cineva si a spus ca daca in termen de 6 luni de la deces nu am dat declaratie ca accept sau renunt la mostenire atunci sunt straina de ea.Acum mama vitrega ma cheama la succesiune pt. ca vrea sa vanda apartamentul. A spus ca imi va trimite notarul citatie pt. ami comunica data la care trebuie sa merg sa semnez. Este posibil ca notarul sa ma citeze pt. a spune ca am decazut din dreptul de mostenitor sau ea trebuie sa se adreseze ,in acest caz , instantei?
daca mama vitrega vroia sa ramana singura la mostenire, se adresa instantei , nu va chema la notar sa dezbateti succesiunea. asa cred

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea Beatrice86 Beatrice86 Buna ziua.Acum 9 luni de zile a decedat tatal meu. Eu si sora mea,fiind fetele din prima casatorie, nu am dat o declaratie de acceptare a mostenirii,care am ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune cdimofte cdimofte Parintii mei au diortat cand eu aveam cateva luni. Tatal meu s-a recasatorit si din aeasta casatorie a rezultat o fata. El a murit in urma cu 4 luni. Sotia lui ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama decedata tata vitreg miky68 miky68 mama a decedat acum 5 zile si a ramas sotul ei care este tatal vitreg pentru mine si fratele meu .Ce trebuie sa fac pentru a nu pierde dreptul de mostenitor ... (vezi toată discuția)