avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Activitate mycutza07

Activitate mycutza07

Răspuns la discuția Succesiune
Cum pot solutiona mai bine aceste 2 situatii?
Este acelasi lucru cu a imprumuta bani cuiva. Da!eu am facut creditul,responsabilitatea e a mea! Insa, eu am imprumutat banii unei terte persoane care refuza sa mi-i dea inapoi! Asta e pb! Vreau banii aia inapoi! Astfel eu voi putea plati creditul! Acum, se poate face ceva dpdv legal?
Multumesc de raspuns. Ceea ce ma intereseaza cel mai mult este sa aflu daca o pot determina cumva, legal, sa imi plateasca rata. O rata la o banca o platesc eu, cealalta, de la care ea a folosit banii pt a-si achita creditele si datoriile, o platea ea, adik imi dadea banii. In ultimele 2 luni refuza sa imi dea banii si risc sa mi se puna blocare pe cont, ceea ce ar insemna sa nu mai pot plati nici rata la creditul folosit de mine la cumpararea masinii. O pot face cumva sa imi dea banii de rata?
Discuție Succesiune
Buna ziua. In urma decesului tatalui meu in nov 2009 s-a facut succesiunea casei in urma careia mama a mostenit 70% din casa iar eu 30%. Anul acesta, logodnica mea s-a mutat la mine iar de unor dispute intre mine si mama mea aceasta imi cere sa parasesc domiciliul, sau macar logidnica mea sa nu mai stea cu mine. Imi puteti spune ce drepturi am pe proprietatea ce imi revine 30%). Ma poate obliga mama sa da afara pe logodnica mea? As putea sa imi trec partea din casa pe numele logodnicei?sau am dreptul sa ii fac viza de flotant pt a nu ii permite mamei sa ii faca probleme pe aceasta cale? Mentionez ca locuim la casa, sup constructieiteren fiind de aprx 300mp. O a doua pb ar fi: in mai 2010 am aplicat pentru credit de nevoi personale la 2 banci sperand sa obtin macar unu. La o sapatama dupa aprobarea primului credit mi s-a aprobat si ce prima suma mi-am achizitionat o masina pe care am trecut-o pe numele mamei. Cel de -al doilea imprumut, la cererea mamei l-am ridicat de la banca si i l-am dat ei pt ca ea sa isi poata achita toate creditele si sa renove plateasca apoi doar 1rata. Si-a achitat creditele ei insa restu de bani i-a cheltuit fara a face ceva pt casa. In prezent mama refuza sa imi mai plateasca rata la banca, sa imi dea banii? Ce pot sa fac in aceasta privinta? In ca sa imi faca pb cu masina, exista posibilitatea de a dovedi in instanta ca masina este a mea? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Răspuns la discuția Acordarea ajutorului social
Asta am gasit si eu in lege insa nu stiu exact cum se aplica. De aceea am prezentat intreg cazul. Daca mi-ar putea raspunde cineva ce se poate face concret si care sunt pasii..
Multumesc de raspuns!
As dori sa stiu daca o persoana poate obtine ajutor social si ce suma, in cazul in care un membru al familiei are pensie de handicap iar un altul are venit salarial minim pe economie si alocatie complementara?
cazul este urmatorul:
Doamna Angela are 56 ani este diabetica si hipertensiva si nu are nici un venit. Locuieste intr-o comuna din jud valcea impreuna cu un fiu (26 anu,care are handicap de gradul II si primeste pensie de hadicap) si cu fiica si nepotul (copilul fiicei. Are 8ani). Fiica are contract de munk cu salariul minim ca salariu de incadrare si beneficiaza de alocatie complementara. Doamna indeplineste conditiile legii in ceea ce priveste detinerea de bunuri necesare si animale. Astfel veniturile familiei sunt pensia de handicap(aprx 200lei), alocatiile (90lei)si salariul fetei (aprx 600lei conform actelor. In realitate aceasta nu incaseaza banii).
Pana nu de mult Doamna A beneficia de ajutor social in conditiile in care "asistenta sociala" a primarie o inregistrase ca locuind singura(lua in jur de 100lei). Acum i-a spus ca nu ii mai trimit dosarul pentru ca nu se mai incadreaza, iar daca ar declara in dosar ca locuieste cu copii si nepotul nu are nici o sansa.
Mentionez ca nu s- a efectuat nici o ancheta sociala la domiciliu.
Imi puteti spune va rog daca in conditiile date poate obtine ajutorul social? Daca da, care ar fi suma obtinuta?
Multumesc anticipat.