Au fost constatate avariile iar masina este deja in service, alegand sa o repar cu banii mei deoarece am nevoie de ea. Voi pastra facturiile pentru demonstrarea cheltuieliilor.
Bună ziua!
Am fost soferul unui accident in care a fost implicat un biciclist.
Deplasandu-mă cu mașina am vazut un biciclist care se deplasa cu viteza spre mine (eu fiind pe sens opus), el pierzând controlul a ajuns pe banda mea.
Crezând ca vrea sa facă stânga la o intersecție ( intrand pe partea mea imi taia calea) am oprit masina lasandu-i loc in dreapta mea aprox 1 metru.
Intre timp el a incercat sa revina pe partea dreapta a carosabilului, lovindu-mi masina fiind proiectat in parbrizul meu, apoi in stanga masinii pe partea lui a carosabilului. Dupa accident sustinerea ca nu m-a vazut si ca a ramas fara frana.
Precizez ca era baut si ca drumul nu are marcaj, pe mine m-a suprins oprit putin trecut de jumatatea drumului (2.5m in stanga masinii / 1m in dreapta), el l-a impact fiind pe jumatatea drumului.
A doua zi am fost contactat "sa ne intelegem", dandu-mi impresia ca doreste sa-l despagubesc insistand ca nu aveam ce cauta pe partea lui de drum.
Am incercat sa iau legatura cu martorii de pe strada, dar niciunul nu a vazut accidentul, doar pe el mergand cu viteza. Martor pana acum la accident fiind doar pasagerul din dreapta.
Am chemat politia si s-au facut masuratori dupa accident.
Pot fi tras la răspundere in viitor? Banii pe reparația mașinii ii pot recupera daca nu am Casco?
Buna ziua.
Circulam pe sens unic cu 2 benzi iar pe partea dreapta era oprit un autobuz in fata trecerii de pietoni. Am trecut prin stanga autobuzului, pe banda unde ma aflam, iar la 10metri m-a oprit un agent pe motiv ca nu am acordat prioritate la pietoni.
Pietonii veneau din partea dreapta, eu n-aveam cum sa-i vad din cauza autobuzului, cand am trecut pe trecere i-am vazut dar era prea tarziu sa opresc fiind deja pe trecere.
Pe proces a trecut si ceva legat de telefonul mobil (scrisul nu se poate intelege), pe care il aveam in mana pentru ca ii dadeam ocupat persoanei care ma apela.
In PV mi-a stabilit:
a) avertisment si amenda, in suma de 268 + AVERTISMENT. (pe acelas PV)
b) 4puncte amenda
c) 4 puncte de penazilare
d) CONFISCAREA permisului pe 30zile.
La alte mentiuni am declarat ca nu am vazut pietonii din cauza autobuzului oprit si regret fapta.