avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neacordare prioritate pieton
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neacordare prioritate pieton

Buna ziua.
Circulam pe sens unic cu 2 benzi iar pe partea dreapta era oprit un autobuz in fata trecerii de pietoni. Am trecut prin stanga autobuzului, pe banda unde ma aflam, iar la 10metri m-a oprit un agent pe motiv ca nu am acordat prioritate la pietoni.
Pietonii veneau din partea dreapta, eu n-aveam cum sa-i vad din cauza autobuzului, cand am trecut pe trecere i-am vazut dar era prea tarziu sa opresc fiind deja pe trecere.
Pe proces a trecut si ceva legat de telefonul mobil (scrisul nu se poate intelege), pe care il aveam in mana pentru ca ii dadeam ocupat persoanei care ma apela.

In PV mi-a stabilit:
a) avertisment si amenda, in suma de 268 + AVERTISMENT. (pe acelas PV)
b) 4puncte amenda
c) 4 puncte de penazilare
d) CONFISCAREA permisului pe 30zile.

La alte mentiuni am declarat ca nu am vazut pietonii din cauza autobuzului oprit si regret fapta.

Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:09, 22 Iulie 2011
daca autobuzul era oprit... dadea prioritate la pietoni si trebuia sa opriti si dvs.
daca era stationat ( nu avea voie ) , trebuia sa incetiniti " pana la evitarea oricarui pericol". tot e bine ca n-ati luat pietonul pe capota.
e dreptul dvs sa contestati p-v-ul, insa nu cred ca veti avea castig de cauza ( daca a fost intocmit corect, bineinteles)
Cu parere de rau va spun ca sunteti vinovat, bun de plata si sa ziceti merci.La o eventuala contestatie nu aveti nici o sansa de castig ba poate sa vi se agraveze sanctiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot lua permisul inapoi! oana1981 oana1981 Ieri luni 2.04.2018 am ramas fara permis pentru neacordarea de prioritate la pietonii!! Problema sta astfel la trecerea cu pricina eu am avut pe trecere doar ... (vezi toată discuția)
Autobuz oprit pe jumătatea trecerii de pietoni, ... Petri75 Petri75 Autobuz oprit în coloană pe jumătatea trecerii de pietoni, 3 benzi pe sens. Reținere permis pentru 60 zile, neacordare prioritate la trecerea de pietoni, ... (vezi toată discuția)
Neacordarea de prioritate a pietonilor, contestație? BeBeLPSc. BeBeLPSc. Bună seara, aseară am fost oprit de către politie și am primit 4 puncte de amenda si permisul reținut pentru o perioada de 30 de zile cu dovadă de ... (vezi toată discuția)