Autobuz oprit în coloană pe jumătatea trecerii de pietoni, 3 benzi pe sens. Reținere permis pentru 60 zile, neacordare prioritate la trecerea de pietoni, înregistrare video cu aparatul lor. Am și eu înregistrare cu camera de bord dar am auzit că nu se ia în considerare la judecătorie.
Eu mă aflam pe banda din mijloc, care era liberă, din cauza autobuzului care era oprit pe jumătatea trecere de pietoni nu aveam vizibilitate. Un pieton a venit prin partea laterală a autobuzului și prin colțul din spate s-a angajat în trecere, în acel moment eu eram deja pe jumătatea trecere de pietoni cu mașina. A venit polițistul și amendă. Nu a vrut să audă de faptul că autobuzul era oprit neregulamentar (25m înainte sau după trecere) Am semnat procesul de contravenție și la rubrica obiecțiuni nu am scris nimic. Aceasta înseamnă că îmi recunosc fapta, dar nu sunt de acord cu încadrarea juridică. La una din încadrări, (lipsă certificat de înmatriculare, cu toate că l-am prezentat pe telefon și a zis că este în regulă dar totuși pt aceasta a bifat avertisment), Ord 195/2002 art. 101, alin. 1) punctul 8 se vorbește de spre conducerea unei biciclete sau trotinete electrice. Eu am condus autoturismul. Pentru cealaltă faptă, neacordare trecere...... încadrarea era corectă art. 101 așin 1 lit. e). Întrebare: dacă fac contestație, judecătorul va ține cont de faptul că autobuzul era oprit pe jumătatea trecere de pietoni și obstrucționa vizibilitatea conducătorilor auto de pe celelalte benzi pe sens și de încadrarea juridică. Menționez că de când am permisul, din 2008 nu am avut nici o amendă. Pe conducătorul autobuzului de ce nu l-a sancționat, altă mașină pe lângă mine a trecut la fracțiune de secundă când pietonul a apărut la colțul autobuzului. O să cer în instanță înregistrarea video, (nu planșe foto), de la poliție din care se poate vedea autobuzul oprit pe jumătatea trecere de pietoni. Dacă s-a mai confruntat cineva cu o asemenea situație. Vă rog ajutați-mă cu sfaturi, Mulțumesc.
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Sunt fapte savarsite de persoane diferite
Instanta va judeca strict aspect consemnate in PV incheiat de catre agentul constatator privitor la contraventiile constatate in sarcina dv
În postarea Dvs. există unele neclarități. Autobuzul era oprit pe mijlocul marcajului pentru trecerea pietonilor. Pietonul a apărut la colțul colțul spate al autobuzului fiind angajat în traversarea străzii. Autoturismul condus de Dvs. erați deja pe trecerea pentru pietoni. În asemenea situație nu poate fi vorba de neacordarea priorității de trecere pietonului.
În cazul în care pietonul s-a angajat în traversarea străzii prin fața autobuzului nu aveați posibilitatea opririi autoturismului pentru acordarea priorității ietonului.
Pentru o opinie argumentată este necesară cunoașterea tuturor probelor existente, inclusiv înregistrările video..