avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Activitate popescumariaioana

Activitate popescumariaioana

Buna seara. Am si eu cateva nedumeriri si pana acum nu am obtinut o parere unanima. Va rog sa ma indrumati. Detin o mica asociatie agricola de 170 de ha de teren agricol. Ma confrunt cu urmatoarele situatii:
1) vin la mine persoane cu un titlu de proprietate, spre a incheia un contractde arenda, care apartine parintilor decedati si nu au dezbatut succesiunea. (au calitatea de parti in contract d.p.d.v. legal)

2) pe parscurs mai apar frati care nu stiu de contractul de arenda sau care vor si ei o cota din produsele stabilite si persoanele cu care am incheiat contractul au ascuns existenta celorlalti coproprietari (pot rezilia acestia contractul pe motiv ca nu au fost de acord cu contractul sau nu fac si ei parte din acesta?)

3) proprietari care doresc sa rezilieze contractul de arenda facut cu alti fermieri pentru a-mi transfera mie terenul si sunt impiedicati de catre acei arendasi, sa o faca. (notificarea data prin executor tine loc de ”notificarea” ceruta de Codul civil care spune ca arenda poate fi denuntata cu un an inainte pentru terenurile cu destinatie agricola..etc?

Practic regimul coproprietatii imi pune multe intrebari precum si situatiile in care am un titlu de proprietate pe Popescu dar la mine vine Ionescu sa incheie contract si aflu ca mai sunt 4 Ionescu care au aceleasi drepturi. Va multumesc.
Cu stima!
Răspuns la discuția Consimtamant dat prin amprenta
Sa inteleg ca aceasta clauza de continuare a arendei si dupa moartea arendatorului, poate fi anulata in instanta?
Răspuns la discuția Consimtamant dat prin amprenta
In contract am clauza de continuare a contractului si dupa moartea arendatorului.
Răspuns la discuția Consimtamant dat prin amprenta
Va multumesc pentru raspunsuri. Eu ca si arendas, nu intentionez sa cumpar terenul. Vreau doar sa-l pot folosi pana la finele celor 5 ani , deoarece am facut niste investitii pe acel teren, cu ingrasaminte, programe moderne etc. Sunt inca la inceput si e primul caz de acest gen. Ce ma interesa pe mine este daca:
1)aceasta amprenta data in fata martorilor este valabila,

2)la sat se practica darea arendei unei rude( spre exemplu daca arendatorul este imobilizat sau prea in varsta sa vina personal.) si eu in acest caz am dat arenda unui nepot DAR FARA MANDAT din partea batranei( ne-am inteles ca in fiecare an sa vina acest nepot). In acest caz ma gandeam ca nu am procedat legal si fiica doamnei se va lega si de acest aspect. (ne-am inteles inseamna, verbal, nu este inserat in contract acest aspect.)

3) Inainte de decesul arendatorului (batrana) , aceasta a fost pusa de fiica ei sa scrie o ”plangere” la prefectura prin care dumneaei declara ca nu isi aduce aminte sa fi ”semnat” un contract de arenda, deoarece ea are probleme cu memoria si este analfabete. Prin urmare nu stie pe ce a pus degetul ( dar eu aveam martori cand i s-a citit contractul si l-a ”semnat)

3) fiica , dupa moartea batranei, m-a sunat si m-a ”amenintat” ca ma da in judecata daca nu renunt la contractul de arenda, deoarece starea mentala a mamei sale nu i-ar fi permis sa de-a pamantul in arenda. Deci am incheiat un contract cu o persoana lipsita de consimtamant.

Am dorit sa lamuresc niste aspecte.
Răspuns la discuția Consimtamant dat prin amprenta
Si ce treaba are fiica ei? in ce calitate procesuala invoca lipsa discernamatului? doar nu e nulitate absoluta!
Răspuns la discuția Consimtamant dat prin amprenta
Dar lipsa discernamantului nu se poate proba cu orice mijloc de proba? Martori? Acte de la medic din timpul vietii...multumesc!
Răspuns la discuția Consimtamant dat prin amprenta
Banuiesc ca fiica doreste sa vanda acel teren. Ma astept si la un proces din partea dumneaei. Doreste cu orice pret desfiintarea contractului de arenda. S-au facut niste investitii pe teren, s-a convenit o durata de 5 ani, s-au respectat toate obligatiile la timp. Intrebarea care ma macina este daca aceasta fiica ar avea castig de cauza in instanta. Sa invoce lipsa consimtamantului sau discernamatului..:-/
Răspuns la discuția Consimtamant dat prin amprenta
:))) Am ras cu pofta...
Din pacate , nepotul a fost mandatat verbal, printr-o intelegere cu batrana sa ridice arenda, pentru ca ea se deplasa foarte greu. Venea cu titlul de proprietate si toate actele necesare si semna ”pe propria raspundere” cum ca, a luat arenda si o va transmite, ma rog, batranei.
Buna ziua! Un fermier a incheiat un contract de arenda cu o doamna care nu stie sa scrie si sa citeasca. Aceasta si-a dat acordul asupra clauzelor dupa ce i-a fost citit in fata primarului si a caterva martori. Apoi si-a pus amprenta la final. Contractul a fost incheiat pe 5 ani si timp de 3 ani aceasta a ridicat arenda (un nepot de-al dumneaei pe care aceasta l-a mandatat). Apoi, batrana face reclamatie la prefectura (ajutata de o fiica de-a ei) si spune ca ea nu stie ce a semnat si ca-si vrea pamantul inapoi. Ulterior batrana a murit. Fiica ei da fermierul in judecata si spune ca mama ei nu avea uneori discernamant si ca doreste sa anuleze contractul. Poate invoca aceasta doamna, lipsa consimtamantului la incheierea contractului? Are vreo sansa fiica: Contractul a fost incheiat in noiembrie 2011.Multumesc.
Răspuns la discuția Contract de colaborare
Va multumesc! dar ce spuneti despre o licenta neexcluziva? am citit pe internet si nu stiu ce presupune! Dar daca nu inchei acest contract la notar, este valabil? are vreo forta probanta?