Va multumesc pentru raspunsurile prompte si la obiect.
Sentinta a fost data in 26.05.2011, fara sa mai faca apel niciunul dintre noi. Sa inteleg ca este definitiva?
Nici nu se pune problema sa nu vrea copilul sa vina cu mine. Mai mult, ultima data cand nu ne-am vazut 3 zile si am "reusit" sa vorbesc cu el la telefon, 10 minute mi-a repetat in continuu si in lacrimi ca ii e dor de mine. Am avut si avem in continuare o relatie foarte stransa pe care nu o voi neglija-o sub nicio forma.
Da, avem contract de antrepriza pentru apartament in care am scris ca fiecare dintre noi va contribui cu jumatate din pretul apartamentului (X euro), adica X/2 euro va trebui sa plateasca ea si tot X/2 euro eu, apartamentul fiind la momentul respectiv in constructie.
Cand termenul de constructie stipulat in contractul de antrepriza s-a incheiat a intervenit contractul de vanzare-cumparare in care de data aceasta nu am mai amintit partile ci faptul ca apartamentul este bun comun al sotilor- intre timp ne-am casatorit.
Daca mai este nevoie de date, revin cu ele.
Multumesc
Sunt intru totul de acord cu imaginea pe care ati descris-o, la fel si cu sugestia dvs. Mai mult, chiar i-am facut o propunere in sensul apelarii la un mediator. Insa taraganarea situatiei din partea ei s-a incheiat cu refuz, a gasit "suficiente" motive ca nu putem ajunge la un consens cu atat mai mult cu cat chiar ea mi-a spus ca acel parinte caruia ii este incredintat copilul va avea cel mai mult de castigat. De aici am dedus ca nu mai putem vorbi de "interesul suprem al minorului", ci de faptul de a profita de unele privilegii pe care i le da legea si pe care le suplimenteaza ea dupa bunul plac.
Acestea fiind datele, vreau sa constientizam si copilul de un program pentru a intelege si a trece mai usor peste situatie, de a fi sigur ca si el, ca si majoritatea copiilor are dreptul atat la mama cat si la tata, chiar daca ei nu mai locuiesc impreuna. Numai ca fosta sotie vrea cu tot dinadinsul sa naruiasca aproape orice prilej de a avea copilul in preajma, chiar daca el asta isi doreste foarte mult.
Desi imi doresc, pentru a evita un stres inutil al nostru si care observ ca deja il influenteaza si pe copil, fosta sotie este refractara la solutia medierii de orice fel; mai mult, si la telefon imi raspunde destul de rar, cu precadere cand copilul este la ea sau imi spune ca doarme, mananca etc. deci nu pot vorbi cu el.
Asa cum am spus, eu si copilul suntem foarte legati, lucru pe care mi-l doresc si in continuare si vreau sa am macar contactul pe care mi l-a permis instanta judecatoreasca.
Am sunat un executor si mi-a zis ca in functie de ce este scris in hot jud, este posibil ca, desi am un program exact, sa poata interveni si dorinta subiectiva a fostei sotii si sa nu isi dea acordul la vizite!!! In cazul meu textul este: "Instanta in numele legii hotaraste: reglementeaza dreptul reclamantului de a avea legaturi personale cu minorul ... astfel: reclamantul poate sa stea cu copilul la domiciliul sau in zilele de...., de asemenea, minorul poate petrece cu tatal sau prima jumatate din vacanta de vara". Este oare o formulare care ar crea interpretari dpdv juridic?
Multumesc
Am hotarare judecatoreasca de divort din martie 2011, acum se judeca partajul.
Am cumparat impreuna cu fosta sotie un apartament pentru care am facut contract de antrepriza inainte de casatorie, ea a platit (de fapt parintii ei pe numele ei) jumatate din valoare inainte de casatorie, iar eu am platit o mica parte inainte de casatorie, o alta parte imediart dupa casatorie, iar restul din jumatatea mea am achitat-o prin credit bancar platit de parintii mei. Contractul de vanzare-cumparare s-a facut in timpul casatoriei.
In acest sens fosta sotie a dat o declaratie notariala prin care recunoaste sumele si provenienta lor.
Acum, la partaj ea spune ca jumatatea achitata de ea ii apartine in totalitate, iar din sumele date de mine (platite de parintii mei, de fapt dar pe numele meu) cere sa aiba ea jumatate si eu jumatate, intrucat considera ca parintii mei au dat banii atat pentru mine cat si pentru ea.
Ce sanse are sa se imparta asa cum vrea ea (adica ea sa aiba 75% si eu 25%) sau cum ar sta de fapt situatia partajului in cazul de fata?
Are vreun avantaj in stabilirea cotelor avand in vedere ca i s-a incredintat copilul?
Multumesc
Sunt intr-o situatie asemanatoare. Am o hotarare definitiva in ce priveste programul de vizitare - sentinta s-a dat in martie cu posibilitate de recurs in 15 zile, recurs pe care nu l-a inaintat nici fosta sotie nici eu.
Cu toate ca sunt in perioada in care copilul ar trebui sa fie cu mine, fosta sotie l-a luat fara stirea mea si a plecat la parintii ei. Ce pot face pentru a-mi vedea copilul ?
Multumesc