avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Am hotarare judecatoreasca de divort din martie 2011, acum se judeca partajul.
Am cumparat impreuna cu fosta sotie un apartament pentru care am facut contract de antrepriza inainte de casatorie, ea a platit (de fapt parintii ei pe numele ei) jumatate din valoare inainte de casatorie, iar eu am platit o mica parte inainte de casatorie, o alta parte imediart dupa casatorie, iar restul din jumatatea mea am achitat-o prin credit bancar platit de parintii mei. Contractul de vanzare-cumparare s-a facut in timpul casatoriei.
In acest sens fosta sotie a dat o declaratie notariala prin care recunoaste sumele si provenienta lor.

Acum, la partaj ea spune ca jumatatea achitata de ea ii apartine in totalitate, iar din sumele date de mine (platite de parintii mei, de fapt dar pe numele meu) cere sa aiba ea jumatate si eu jumatate, intrucat considera ca parintii mei au dat banii atat pentru mine cat si pentru ea.

Ce sanse are sa se imparta asa cum vrea ea (adica ea sa aiba 75% si eu 25%) sau cum ar sta de fapt situatia partajului in cazul de fata?
Are vreun avantaj in stabilirea cotelor avand in vedere ca i s-a incredintat copilul?

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2011
dragosdoc, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 19:01, 25 Iulie 2011
Aveti si contract de antrepriza si de vanzare cumparare pentru acelasi apartament?
Dati, va rog mai multe detalii.
Da, avem contract de antrepriza pentru apartament in care am scris ca fiecare dintre noi va contribui cu jumatate din pretul apartamentului (X euro), adica X/2 euro va trebui sa plateasca ea si tot X/2 euro eu, apartamentul fiind la momentul respectiv in constructie.
Cand termenul de constructie stipulat in contractul de antrepriza s-a incheiat a intervenit contractul de vanzare-cumparare in care de data aceasta nu am mai amintit partile ci faptul ca apartamentul este bun comun al sotilor- intre timp ne-am casatorit.
Daca mai este nevoie de date, revin cu ele.
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2011
dragosdoc, utilizator
Nu cred ca sotia va avea succes in demersul sau. Insa nu se stie niciodata. Ar fi bine sa va angajati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate bun - apartament - achitat partial inainte de casatorie costin77 costin77 In ianuarie 2005 am facut un contract de antrepriza pentru un apartament impreuna cu logodnica mea pe atunci. In mai ne-am casatorit, iar apartamentul l-am ... (vezi toată discuția)
Sfaturi solutionare partaj MMoniq MMoniq De curand am divortat (copilul a ramas in custodia mea) si urmeaza sa trec printr-un proces de partaj pentru a-mi recupera bunurile cumparate din veniturile ... (vezi toată discuția)
Partaj intre soti monak monak Buna ziua, Sunt casatorita de 10 ani. Inainte de casatorie eu am avut un apartamant . Dupa casatorie l-am vandut, am accesat un credit bancar si am ... (vezi toată discuția)