avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj intre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj intre soti

Buna ziua,

Sunt casatorita de 10 ani. Inainte de casatorie eu am avut un apartamant . Dupa casatorie l-am vandut, am accesat un credit bancar si am achizitionat impreuna cu sotul meu un apartament mai mare. Dupa 6 ani, parintii mei ne-au dat o suma de bani cu care am achitat creditul bancar ramas . Apoi am vandut si acest al doilea apartament, si am cumparat altul mai confortabil, diferenta de bani fiind suportata de catre parintii mei. In concluzie , eu am avut initial un apartament, parintii mei mi-au dat diferenta de bani pentru a cumpara imobilul pe care il detin in prezent impreuna cu sotul meu, "contributia" sotului fiind doar perioada celor 6 ani la plata ratelor in baca. Va rog sa-mi spuneti, in cazul unui partaj , ce cota parte are sotul meu din imobilul pe care il detinem in prezent ? Mentionez ca pot demonstra cu acte si martori faptul ca parintii mei ne-au sustinut financiar.
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 21:12, 28 Februarie 2015
In cazul unui partaj, daca puteti dovedi faptul ca apatamentele au fost luate cu bani proveniti dim vanzarea unor pe care le-ati detinut in afara casatoriei, e posibil ca dvs sa aveti o cota mai mare din apartament, insa instanta va tine cont si de faptul ca acest apartament este achizitionat in timpul casatoriei, presupunindu-se ca si sotul a avut venituri si a contribuit la intretinerea familiei.
Da, binenteles sotul meu a avut venituri salariale, precum si eu am avut si am in continuare venituri salariale, deci la intretinerea familiei am contribuit amandoi. Punctul sensibil este imobilul actual, care a fost achizitionat in timpul casatoriei, dar a fost cumparat cu bani proveniti de la parintii mei si din vanzarea apartamentului care l-am avut eu inainte de casatorie.
Punctul sensibil e ca cel mai probabil nu aveti acte pe acei bani dati de parinti... si e greu de dovedit cum anume vi i-au dat parintii. Si cui.
Aici e dificultatea probei, asa ca vorbiti cu un avocat.
Am acte si martori ca banii respectivi ne-au fost dati de parintii mei . :)
Nu vreau sa fiu rea, dar .. nu mi se pare normal ca impart jumate - jumate cu sotul meu, atata timp cat contributia mea la cumpararea apartamentului a fost, poate in proportie de 90%
Daca vi i-au dat amandurora, de ce doriti acum partea cumparata cu toti banii de la parintii dv.? Nu stiu cum sa va explic in scris, e vorba de tipul de act prin care s-au dat banii, e donatie, imprumut? Si mai e important, cum am scris deja, cat si cui s-a dat? Dv. spuneti ca v-au fost dati amandurora. Atunci aveti drept amandoi la partea de bun cumparata cu acei bani, nu doar dv.

Alte discuții în legătură

Sfaturi solutionare partaj MMoniq MMoniq De curand am divortat (copilul a ramas in custodia mea) si urmeaza sa trec printr-un proces de partaj pentru a-mi recupera bunurile cumparate din veniturile ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil  elena Dragomir elena Dragomir Am primit bani de la mama din vanzarea unui imobil si am cumparat un alt apartament. Eram casatorita. Acum doresc sa il vand dar trebuie sa fac partajul. ... (vezi toată discuția)
Am si eu o problema legata de recuperare de creante... Cezar66 Cezar66 Problema sta in felul urmator : am fost casatorita 7 ani cu un barbat care nu a lucrat niciodata,nu a avut nici un venit,astfel incat eu l-am intretinut.In al ... (vezi toată discuția)