Problema sta in felul urmator : am fost casatorita 7 ani cu un barbat care nu a lucrat niciodata,nu a avut nici un venit,astfel incat eu l-am intretinut.In al doilea rand am investit o suma mare de bani intr-un imobil al mamei lui,sub promisiunea ca ne va face act de vanzare cumparare pe el.Imobilul intre timp s-a vandut,banii revenindu-i in totalitate fostei soacre.Aceasta i-a virat la banca fostului sot o parte din banii de pe casa.Anul trecut am decis sa cumparam un apartament,astfel incat el a contribuit cu 1/2 si eu 1/2 la achizitionarea acelui apartament,drept pentru care sunt trecuta in contractul de vanzare-cumparare al apartamentului.Intre timp am divortat (de comun acord),si acum avem partajul pe rol.Fostul sot nu a platit taxa de timbru inca...In acest caz ce intorsatura poate lua procesul de partaj ?
Problema de abia acum incepe,pentru ca parintii lui,au facut o cerere de interventie,in care solicita sa se considere ca tot apartamentul este al lui,in caz contrar,sa ne oblige tribunalul pe amandoi (pe mine si pe fostul sot) sa ii despagubim cu intreaga suma pe care i-a virat-o lui in cont,si de care eu nu am avut cunostinta.De altfel ei mentioneaza in aceea cerere ca i-au dat lui banii (cu virament bancar),si ca nu m-au" gratificat" pe mine cu nimic. Mentionez ca pot face dovada ca eu am avut servici toata perioada casniciei si nu numai , ca parintii mei m-au sustinut financiar cu bani proveniti din vanzarea altui imobil.Credeti ca am ceva sanse sa recuperez o parte din banii investiti ? daca el (fostul sot ) este insolvabil,ma pot judeca cu parintii lui ?
Va multumesc anticipat !
Cezara
Aveti ceva sanse sa obtineti macar o parte din banii cheltuiti, insa va trebuie probe -acte,martori,etc.
Cred ca va trebuie un avocat bun care sa conduca acest proces de partaj.
Eu sunt convins ca aveti toate sansele sa obtineti jumatatea carea vi se cuvine din acel apartament si o parte din banii cheltuiti pentru amenajarea casei parintilor lui. Va vor trebui documente care sa ateste chetuielile efectuate , martori si orice alte mijloace de proba.
Daca va luati un aparator el cu siguranta va va explica in detaliu ce anume trebuie sa faceti.
B-)
SUCCES!
Partaj
dodorel62
Am o casa de la parintii mei cu vanzare cumparare cu drept de intretinere , dar intre timp ei au decedat.Eu m-am despartit de fosta sotie acum 3 ani si m-am ... (vezi toată discuția)