avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj imobil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj imobil

Am primit bani de la mama din vanzarea unui imobil si am cumparat un alt apartament. Eram casatorita. Acum doresc sa il vand dar trebuie sa fac partajul. Fostul partener este constient ca nu are dreptul la apartament dar tot vrea o parte din el. Acum se pune problema, exista sansa cumva judecatorul sa spuna ca are si el cota din apartament. Depun la dosar de partaj dovada ca mama a vandut cu 2 luni imobilul unde eu aveam domiciliul cand am cumparat acel apartament si am si martori. La un partaj al unui imobil se face obligatoriu expertiza imobiliara?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:17, 5 Mai 2014
Obligatoriu expertiza pentru a stabili valoarea de circulatie a bunului.

Va trebui sa dovediti contributia dvs exclusiva la dobandirea imobilului. Sotul poate solicita c-val imbunatatirilor aduse acestuia in timpul casatoriei.
Ati facut prost actele si astfel, bunul e comun din pacate si mai rau, se prezuma ca aveti/ ati contribuit egal la achizitionarea lui. Tine de probele pe care le aveti sa dovediti instantei ca l-ati luat cu bani donati numai dvs de catre mama.
La dvs o sa se faca expertiza ca nu va intelegeti asupra partajului.
Problema este ca trebuie sa faceti dovada ca banii dati pe imobil au fost acei bani obtinuti de mama in urma cu 2 luni din vanzarea imobilului.

Personal consider ca nu are relevanta prea mare faptul ca mama inainte cu 2 luni a vandut un imobil. De aici nu rezulta ca aceasta v-ar fi dat banii respectivi.

Am avut cazuri in care s-a vandut un imobil propriu cu 2 zile inainte de cumpararea celuilalt imobil, (casatorit fiind) si instanta l-a considerat bun comun din timpul casatoriei si nu bun propriu.
Ok, si daca se dovedeste totul, cum dovediti ca mama a dorit sa va dea numai dv. banii aceia si nu si lui? A fost donatie? Cui? A fost imprumut? Cui? De unde reies astea, care anume a fost situatia, ce stiu martorii?
care mama ii da ginerelui cadou un apartament!

Alte discuții în legătură

Partaj elenacarmen elenacarmen in timpul casniciei am cumparat o garsoniera cu bani de la mama mea ce sanse am la partaj sa nu o impart cu fostul (vezi toată discuția)
Partaj la divort leena_1966 leena_1966 ce drept ar avea sotul meu la partaj dupa divort daca apartamentul a fost cumparat in timpul casatoriei cu banii donati de tatal meu obtinuti din vanzarea ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare bogosianu bogosianu Buna ziua! Mama mea s-a despartit in fapt in 1978,in anul 1986 a obtinut de la stat un apartament,in 1991 a cumparat acest apartament,actul de vanzare- ... (vezi toată discuția)