avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj la divort

ce drept ar avea sotul meu la partaj dupa divort daca apartamentul a fost cumparat in timpul casatoriei cu banii donati de tatal meu obtinuti din vanzarea casei parinteasca ,mentionez ca nu am cum dovedi tatal meu a decedat am 2 copii majori
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:03, 25 Mai 2010
Va trebui sa faceti dovada ca banii au provenit de la parinti.
Dovada o puteti face cu actul prin care tatal dvs a vandut casa parinteasca
si cu martori ca banii au fost dati de tata.
In baza acestor probe solicitati si o contributie mai mare la dobandirea
bunurilor comune, pe care o puteti aprecia dvs.
Intre timp, are dreptul la jumatate.
Buna ziua ! Regula este cota de 50%-50% , pentru orice alta varianta va trebuie probe solide , un avocat bun si un complet de judecata care sa aprecieze ca vi se cuvine mai mult de 50% .
buna ziua .
era in avantajul dvs. daca ati fi facut un act de donatie , intre dvs. si tatal dvs.
prin acest act dovedeati provenienta banilor cu care ati achizitionat acel imobil, in timpul casatoriei.
sau tot astfel, daca ati fi mentionat in contractul de v-c faptul ca banii cu care se cumpara imobilul va sunt donati dvs. de c atre tatal dvs. ;)
dar , se poate proba in instanta acest fapt , in baza inscrisurilor .de exemplu : contractul de vanzare -cumparare a casei parintesti , extrasul bancar , etc.
pana la dovada contrarie, imobilul se prezuma ca este bun comun al sotilor, detinut in coproprietate, respectiv 50%-50% fiecare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj elenacarmen elenacarmen in timpul casniciei am cumparat o garsoniera cu bani de la mama mea ce sanse am la partaj sa nu o impart cu fostul (vezi toată discuția)
Se poate contesta un act notarial de vanzare cumparare? mpalamariu mpalamariu in ce masura pot contesta un act de vanzare cumparare in contextul in care in momentul cumpararii de catre noi,sot si sotie ,mie nu mi s-a cerut nici macar ... (vezi toată discuția)
Donatie casa in timpul divortului fara acordul sotiei anamaria0789 anamaria0789 Buna ziua as avea si eu o intrebare si asi fii foarte fericita daca asi si primi un raspuns. Sora mea se afla intr-un divorti si azi a aflat ca sotul ei a ... (vezi toată discuția)