ce drept ar avea sotul meu la partaj dupa divort daca apartamentul a fost cumparat in timpul casatoriei cu banii donati de tatal meu obtinuti din vanzarea casei parinteasca ,mentionez ca nu am cum dovedi tatal meu a decedat am 2 copii majori
Va trebui sa faceti dovada ca banii au provenit de la parinti.
Dovada o puteti face cu actul prin care tatal dvs a vandut casa parinteasca
si cu martori ca banii au fost dati de tata.
In baza acestor probe solicitati si o contributie mai mare la dobandirea
bunurilor comune, pe care o puteti aprecia dvs.
Buna ziua ! Regula este cota de 50%-50% , pentru orice alta varianta va trebuie probe solide , un avocat bun si un complet de judecata care sa aprecieze ca vi se cuvine mai mult de 50% .
buna ziua .
era in avantajul dvs. daca ati fi facut un act de donatie , intre dvs. si tatal dvs.
prin acest act dovedeati provenienta banilor cu care ati achizitionat acel imobil, in timpul casatoriei.
sau tot astfel, daca ati fi mentionat in contractul de v-c faptul ca banii cu care se cumpara imobilul va sunt donati dvs. de c atre tatal dvs. ;)
dar , se poate proba in instanta acest fapt , in baza inscrisurilor .de exemplu : contractul de vanzare -cumparare a casei parintesti , extrasul bancar , etc.
pana la dovada contrarie, imobilul se prezuma ca este bun comun al sotilor, detinut in coproprietate, respectiv 50%-50% fiecare .
Mostenire
mariaadelina
buna ziua.sunt casatorita si an timpul casatoriei am cumparat o garsoniera pe numele meu cu banii pe care i-am primit eu an urma succesiunii dupa tatal ... (vezi toată discuția)