avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Activitate Sabinne

Activitate Sabinne

Buna ziua, am o pasiune anume crearea de produse handmade si as dori sa stiu daca pentru a -mi infiinta un magazin pe anumite site-uri care promoveaza produsele mele , eu fiind persoana fizica neautorizata, in schimbul platii unei taxe lunare ma aflu in legalitate sau nu?Mentionez ca pentru a fi PFA cred ca ar trebui sa am o activitate lunara sustinuta , dar eu daca realizez lunar 4 produse e imperios neceasar sa fiu PFA sau pot vinde pe aceste site-uri liber?Mai ales ca nu se incheie contracte de colaborare sau comision cu firma care asigura vanzarea de produse online si le promoveaza?As dori sa stiu ptr ca as vrea sa fac lucrurile legal.=D>
Răspuns la discuția magazin online si firma??
Buna ziua, va multumesc frumos.
Buna ziua, va rog frumos sa ma lamuriti daca sunt persoana fizica si as vrea sa imi fac un magazin online prin intermediul site-urilor okazii, breslo etc si sa vand produse pentru ca sa testez piata si ceea ce fac este ocazional si nu permanent cum o pot face fara sa existe riscuri ??Am inteles ca ar trebuie sa fiu persoana fizica si sa ma inregistrez la Registrul Comertului ca sa pot avea magazin online.Desi pe aceste site-uri se pot face tranzactii intre persoane fizice si pur si simplu platesc numai o taxa de expunere a produselor exact ca in cazul anuntului in ziar.Si chiar aceste site-uri iti ofera posibilitatea de avea acest magazin?In spatele fiecarui magazin online se ascunde o firma?Sau o persoana fizica , ca in cazuri de acest gen?Un alt amanunt este ca se cere CNP-ul meu ceea ce ma deranjeaza....in cazul in care vand cuiva un produs.Este legal?Cu multumiri..anticipate pentru raspunsuri...eu vreau sa fac totul legal,ceea ce lucrez in domeniul handmade constituie un drept de autor...Sabinne:D:">