Buna ziua, va rog frumos sa ma lamuriti daca sunt persoana fizica si as vrea sa imi fac un magazin online prin intermediul site-urilor okazii, breslo etc si sa vand produse pentru ca sa testez piata si ceea ce fac este ocazional si nu permanent cum o pot face fara sa existe riscuri ??Am inteles ca ar trebuie sa fiu persoana fizica si sa ma inregistrez la Registrul Comertului ca sa pot avea magazin online.Desi pe aceste site-uri se pot face tranzactii intre persoane fizice si pur si simplu platesc numai o taxa de expunere a produselor exact ca in cazul anuntului in ziar.Si chiar aceste site-uri iti ofera posibilitatea de avea acest magazin?In spatele fiecarui magazin online se ascunde o firma?Sau o persoana fizica , ca in cazuri de acest gen?Un alt amanunt este ca se cere CNP-ul meu ceea ce ma deranjeaza....in cazul in care vand cuiva un produs.Este legal?Cu multumiri..anticipate pentru raspunsuri...eu vreau sa fac totul legal,ceea ce lucrez in domeniul handmade constituie un drept de autor...Sabinne:D:">
O sa completez ca trebuie o persoana fizica autorizata (treaba asta se face la registrul comertului) sau o firma (srl care se face tot la registrul comertului).
Pentru ca doriti sa faceti treaba asta la un volum mai mic, puteti opta pentru o pfa cu plata impozitului in sistem real.