avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Handmade/bricolaj/arta
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Handmade/bricolaj/arta

Buna ziua,

As dori, in timpul meu liber, sa fac diverse produse handmade ( mici tricotaje, tablouri, felicitari, bijuterii, alte obiecte mici de bricolaj) pe care sa le vand prin intermediul Facebook sau al unui blog. Am un job de 8 ore si aceasta activitate s-ar derula strict in timpul meu liber, iar volumul obiectelor produse nu va fi foarte mare datorita timpului limitat. Intrebarea mea este: Daca vand sporadic cateva obiecte de acest gen trebuie neaparat sa fiu PFA? Exista vreo limita de suma (venit) peste care esti obligat sa fii autorizat?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: im82 , utilizator 10:29, 13 Decembrie 2014
Orice activitate trebuie sa se desfasoare in cadru legal si sa fie autorizata indiferent de cuantumul veniturilor rezultate din activitate.
Multumesc. Astept si alte pareri. Ma gandeam ca, fiind o activitate redusa, nu este nevoie de autorizare. Daca vand o pereche de sosete tricotate pe Okazii sau tocmai.ro, de exemplu, trebuie sa fiu autorizat? Sau daca vand sa zicem un tablou pe an, unei persoane fizice, trebuie sa am autorizatie? Asta ar insemna ca toata lumea care vinde cate ceva sa aiba nevoie de autorizatie.Ce fac eu intra mai mult la categoria hobby (produsele putand fi vandute ocazional) decat la activitate lucrativa. Sunt de acord ca trebuie autorizare atunci cand produci in volum mare, dar pentru cateva bucati nu e "cost-effective" sa scoti autorizatie.
Dacă vindeți pe Okazii inseamnă că vindeți un obiect personal. Nu cred că este cazul să plătiți impozit și alte dări la stat pentru asta.
Frecvența vânzărilor poate genera întrebări, dacă cineva le monitorizează.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie pfa cristiicta cristiicta Am 16 ani si vreau sa-mi iau o autorizatie PFA de la primarie (se poate de la varsta de 16 ani) Pentru urmatoarele activitati: Am sa vand tablouri facute ... (vezi toată discuția)
Afacere cu produse handmade- ce este legal ? campeand campeand Buna ziua , As dori sa va intreb , in ce conditii pot vinde produse handmade fara a fi in ilegalitate? se poate face acest lucru fara a fi PFA sau AF sau ... (vezi toată discuția)
Este legal sa creez un produse acasa si sa le vand pe olx? Davidd01 Davidd01 Este legal sa creez produse acasa si sa le vand pe olx de exemplu in mod regulat? Sa-i fac reclama si tot? E nevoie sa-mi deschid o firma pentru asta? Ma refer ... (vezi toată discuția)